miercuri, 22 decembrie 2010

Conferință ASTRADROM la Beiuş

Asociaţia ASTRADROM are drept scop apărarea, păstrarea şi promovarea valorilor culturale, naţionale, spirituale, morale şi materiale ale persoanelor de religie ortodoxă. Părintele Eftimie, unul dintre iniţiatorii acestei organizaţii, îmi spunea că printre primii membri ASTRADROM au fost un grup de studenţi din Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, care nu au acceptat compromisurile făcute de acastă asociaţie.
ASTRADROM are sediul în Beiuş, are mai multe filiale în ţară, inclusiv în Bucureşti, este compusă din laici, deocamdată nu are în componenţă preoţi, şi reprezintă un mijloc de contracarare a curentului de globalizare şi deznaţionalizare, mai corect spus, acţionează pentru dezvoltarea în minţile şi sufletele oamenilor a sentimentului naţional.
Marţi, 21 decembrie a.c., ASTRADROM a organizat, în Sala Mare a Primăriei Beiuş, o conferinţă cu tema "Lumină lină şi dalbe flori să aveţi în suflet de sărbători" susţinută de ieroschimonahul Nectarie APOSTOL de la mănăstirea Măgureni, jud. Hunedoara.
În cuvântul său, părintele Nectarie Apostol s-a referit la Naşterea Domnului, la lumina adusă de El pe pământ, despre faptul că Hristos a fost trimis pe pământ să ne arate „iubirea ca mod de vieţuire”, despre semnificaţia postului şi roada acestuia, despre originea lui Moş Crăciun dar şi despre faptul că Hristos s-a născut şi s-a răstignit pentru fiecare dintre noi. De asemenea a răspuns întrebărilor publicului.
În final, părintele a urat tuturor Sărbători Fericite iar asistenţa a colindat  „O , ce veste minunată”.
Simion Suciu

URAREA PĂRINTELUI NECTARIE DE SĂRBĂTORI