marți, 28 februarie 2012

Sprijin pentru Lt (r) Alexandru Gheorghe


In atentia tuturor membrilor SCMD, a tuturor aliatilor din CNSC, a tuturor cetatenilor onesti ai Romaniei



Aducem inca odata multumiri tuturor aliatilor nostri care au sprijinit, in seara zilei de 27.02.2012, reintegrarea Lt. (r) Alexandru Gheorghe in Piata Universitatii. De data aceasta, ca si civil!

Lt. (r) Alexandru Gheorghe si-a riscat cariera si viata pentru idealurile de libertate si democratie constitutionala ale tuturor romanilor. A fost pedepsit pentru curajul si loialitatea sa fata de natiunea romana!

Pe Alexandru Gheorghe il asteapta o serie de procese, pe care sigur le va castiga.

Este obligatoriu sa-i venim in sprijin, deoarece, daca se angajeaza undeva, s-au luat masuri déjà sa fie obligat sa plateasca o suma considerabila reprezentand taxele de scolarizare militara. In aceasta situatie, Comitetul Director al SCMD a decis in unanimitate sa i se deschida un cont bancar de ajutorare:

Datele sunt urmatoarele: Banca Transilvania, Alexandru Gheorghe, cont RO54BTRL05101201R75797XX.

Ii rugam pe toti patriotii, persoane fizice sau juridice, sa contribuie, din putinul lasat fiecaruia de Guvern, pana la victoria definitiva in justitie.



Cu multumiri,



PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 15 februarie 2012

„GASLAND” – OTRĂVIREA VOITĂ A APEI

Video: „GASLAND” – OTRĂVIREA VOITĂ A APEI
Un documentar despre METODA FRACŢIONĂRII HIDRAULICE
Motivând exploatarea gazului, vor de fapt să distrugă pânza freatică?




(apăsaţi pe butonul CC pentru a activa subtitrarea în limba română)
America e distrusa. SUA este impanzita de sonde de gaz prin fractionare hidraulica.
Localitati parasite, sonde si instalatii peste tot, pe pamanturile oamenilor, in spatele curtilor, cimitirelor, oraselor.
Se imprastie gaze otravitoare peste tot. Oameni bolnavi cu probleme neurologice de la chimicalele volatile folosite in procesul de extragere.
Apa otravita si toxica. Panzele freatice contaminate, rauri contaminate, pamanturi otravite, aer ucigator cu miros de iad.
Oamenii au incercat sa filtreze totusi aceasta apa care nu e buna nici de spalat. N-au reusit nici cu cele mai performanteinstalatii. Chimicalele au topit membranele de la filtre.
Cate o sonda pe km patrat. toata America ce impanzita. New Yorkul risca sa ramana fara apa.
Garda de mediu din Sua a ramas fara fonduri in urma acestui documentar.
Strategia corporatiilor este sa se miste rapid, fulger. Iar daca cineva vine cu obiectii sau cu acuze ca e poluare si apa este otravita, corporatia cere sa fie actionata in instanta si sa se prezinte dovezi din partea celor ce reclama. Adica un fel devanare de vant. Si daca unltimul om va sta in fata lor trec peste el si sondeaza mai departe.
Procesul de extractie este laborios si cere o logistica formidabila. Sute de camioane fac un dute vino continuu. Se consuma resurse multe si se obtine nu mai mult de o “butelie de gaz”.
Aparent este o goana dupa resurse. Dar de fapt este lucrarea satanei de a parjoli pamantul.
Oameni ff bolnavi, animale care-si pierd parul, orase si localitati parasite, oameni tratati cu dispret si ironie………America anului 2010. Astazi este si mai rau si este pe cale sa se intample si la noi in Romania in 3 zone la inceput. Barlad-Vaslui, Dobrogea, Bihor, adica zonele cu cele mai mari panze de ape freatice de adancime care vor fi spurcate.
Deci fratii care au pricepere si pot traduce documentarul sa o faca rapid. Ca daca stirile sunt adevarate, astia se vor apuca de treaba rapid si in timp ce noi borborosim pe aici, astia ne-au si otravit.
Corporatiile au experienta si un PR fenomenal. E greu sa le stai impotriva daca si-au inceput treaba.
Asa ca sa traducem acest documentar si sa-l imprastiem rapid.
Polonezii l-au tradus deja căci şi ei sunt luaţi în vizor.
Zonele din România programate pentru exploatare prin fisurare hidraulică:
BARLAD (VASLUI)
Voivozi (Bihor)
Tria (Bihor)
Baile Felix (Bihor)
Tulca (Bihor)
Adea (Arad)
Curtici (Arad)
Periam (Timis)
Biled (Timis)
Paulis (Timis)
Parta (Timis)
Buzias (Timis)
Crai (Timis)
Macin (Tulcea)
Babadag (Tulcea)
Capidava (Constanta)
Eforie (Constanta)
Costinesti (Constanta)
Vama Veche (Constanta)
Adamclisi (Constanta)
Cititi va rog si:


sâmbătă, 11 februarie 2012

Despre politichie și proteste

De-o săptămână mă mut din fața tv-ului în fața calculatorului și vițăvercea, spre nemulțumirea soției, care, după o zi de muncă, nici nu mai are cu cine să stea de vorbă acasă – deh, telectualul face politică... 
Din fericire, Bihorul a fost ferit de urgia iernii așa că, principala mea ocupație, de pensionar, se limitează la micile treburi gospodărești, la citirea mail-urilor si urmărirea programelor de știri.  Aș vrea eu să fac și alte treburi, mai bănoase dar nu știu cum se nimerește ca nimeni nu are nevoie nici de priceperea și nici de experiența mea, nici de serviciile mele... 
Curat - murdar, coane Fănică!

Și atunci, protestez!

La mine-n sat, pe ulița pe care stau, vecinii mei protestează mai mult pe la birtul lui Mitică dar până la urmă se dreg cu o pălincă si le trece. Nu sunt violențe, doar scandări puternice, chiar dacă nu-s prea mulți, cu trimitere în unele zone ascunse și intime, atât a lui base, a guvernului cât si, alternativ, a unei părți a demonstranților. 
Marile proteste au loc, de obicei, dupa ieșirea de la slujba de duminică (ce să-i faci dacă birtul e-n drum spre casă? Cum se spune la armată - punct obligat de trecere). 
Uneori protestez cu bace Sandricu, da pe șest, să nu ne prindă nana Mărie ori nevastă-mea. Oricum, lozinca de bază este peste tot aceeași - "Jos băsescu". Nu știu care-i problema, ori noi nu protestăm cu destulă vehemență, ori nu ne rugăm destul de fierbinte la biserică, ori mai exista un motiv care ne scapă (precis asta e) că băse se încăpățânează să rămână. 
Ce ți-e și cu protestele astea...

Politichia se zice că e acea artă de a fi și cu clisa-n pod și cu tigaia unsă.

Mai deunăzi, mă uitam pe ”antene” și vedeam cei trei crai de la București, șefii USL, zic eu, singura speranță a noastră în momentul actual. Mă uitam la ei și mă minunam – tineri, frumoși, inteligenți, bătăioși... Dar  scurtă mi-a fost bucuria când am auzit, tot de la ”antene”, că în USL și-a băgat dracu’  coada,  că Ponta a spus nu știu ce discurs în Parlament, că Antonescu s-a făcut foc și pară, că tătuca Iliescu încercând să îmbuneze ”cârlanii” puși pe harță, mai mult a pus gaz pe foc, că USL scârțâie...

Și atunci, protestez!

Că dacă vom mai fi băsiți multă vreme, praful și pulberea se alege de noi, de casa noastră, de ograda noastră, de telechi, de sat, de județ și de țară.
Am zis!

vineri, 10 februarie 2012

Executia “ritualica” a locotenentului Alexandru Gheorghe In atentia tuturor cetatenilor onesti ai Romaniei


SALVE PARVAE NEPOS ROMULI!
(Va salut, mici nepoti ai lui Romulus!)

Ce este “executia ritualica”?

Un procedeu specific NKVD (KGB si GRU), in slujba Kominternului, preluat cu suces in Romania dupa 1990, de fiii si nepotii vechilor KGB-isti, de vopsire a albului in negru si a negrului in alb, a agresorului in victima, a hotului in om cinstit, a tradatorului in erou national si porumbel al pacii (vezi cazurile Pacepa si Raceanu) si invers! Pe scurt, se da un ordin jegurilor umane din presa obedienta si gunoaielor proclamate partea “de buna calitate” din societatea civila, sa atace pe adversarul coruptiei, al ticalosiei, al tradarii, intr-un cuvant pe adversarul regimului Basescu si respectivii se executa! Astazi, ca si ieri!
Spre exemplu, numitul Mihai Razvan Ungureanu a fost, de la simplu activist UTC in liceu, pana la membru CC UTC si CUASCR, pana in decembrie 1989. Este pentru ei numitul Ungureanu politruc comunist? Nu, comunist este odiosul Dogaru, desi n-a fost activist ci doar cercetator stiintific, intr-o armata care-l avea ca general, printre altii, pe Ilie Ceausescu. Mihai Razvan Ungureanu, printr-o metoda similara privatizarii MEBO, a furat natiunii romane doua miliarde de euro, facute cadou ungurilor, prin transferul ilegal catre guvernul Ungariei a patrimoniului Fundatiei Gojdu. Este pentru ei tradator, numitul Ungureanu? Nu, tradator este odiosul Dogaru, deranjant ieri, ca si astazi, pentru ca asa l-a proclamat, in scris, la 21 noiembrie 1989, acelasi Ilie Ceausescu si pentru ca, astazi, se opune “democratizarii” cu iz de tiranie a Romaniei, de catre numitul Basescu. Numitul Mihai Razvan Ungureanu a fost fabricat politic de servicii, a primit impuls prin doua burse Soros si una oferita de statul Israel, ca si numeroase premii pentru specializarea sa in iudaism. Este numitul Ungureanu suspect si incompatibil cu functia de premier, prin pregatire? Nu, suspect si incompatibil pentru functia de presedinte al sindicatului pe care l-a creat, este odiosul Dogaru pentru ca, locotenent-major fiind, s-a insurat cu fiica unui pensionar, pentru ca nu si-a primit nici macar drepturile cuvenite, ieri salariale, azi de pensie si pentru ca a glorificat prin scrieri, emisiuni radio si TV, natiunea romana si poporul sau.
Pana unde poate merge “executia ritualica”? Pana la executarea in contumacie, la sapte decenii, a unui erou national ca Maresalul Antonescu si transformarea in erou a unui dublu bastard si multiplu tradator! Pana la acoperirea cu laturi pe catafalc, in chiar ziua inmormantarii, a celor urati de ocupantii Romaniei, pentru ca au incercat sa se opuna ocupatiei si sa apere natiunea romana. A se vedea ultimele trei cazuri célèbre: Raoul Sorban, Mihai Ungheanu si Adrian Paunescu. Dumnezeu sa-i odihneasca si sa le dea pe masura celor care i-au injuriat, in momentul despartirii de aceasta lume!
Lt. Alexandru Gheorghe a indraznit sa-si exprime nemultumirea personala, care este in fapt nemultumirea tinerilor ofiteri si agenti de politie, in cadrul unei manifestatii publice a societatii civile. Pentru a nu deveni un erou al generatiei sale, KGB-istii regimului Basescu au dat ordinul si “executia ritualica“ a inceput!
Cum s-a desfasurat si se desfasoara executia ritualica a Lt. Alexandru Gheorghe?
Blogul sustinatorilor sai a fost piratat si umplut cu imagini porno. Jegurile de presa l-au provocat la discutii particulare, dupa care au extras din context si i-au pus in gura afirmatii care nu-i apartin. Au supralicitat, declarand ca este labil psihic, ca viseaza dictatura militara (cu cine, cu “maresalul” Oprea in frunte?), ca vrea sa reformeze de capul lui Romania. O morsa teleghidata i-a dat la televiziune verdictul psihiatric de “dus cu pluta”. Si nimeni nu se intreaba de ce, daca ar fi bolnav psihic, mai este judecat, si nu trimis la tratament? I s-au bagat sub nas, ilegal, tot felul de documente pe care ar trebui sa le semneze si, in urma refuzului, au inceput amenintarile si presiunile. Asupra lui, asupra familiei, asupra prietenilor. Mai mult, agentii din media, au anuntat déjà, spre a verifica reactia publicului (ceea ce este specific executiei ritualice), ca Lt. Alexandru Gheorghe a fost trecut in rezerva.
Care este situatia reala a Lt Alexandru Gheorghe?
Lt. Alexandru Gheorghe nu a fost trecut in rezerva, pentru ca nu exista nici un temei legal pentru asta. El isi continua linistit activitatea in aceeasi unitate, in timp ce superiorii lui, lasi sau numai ticalositi, se dau de ceasul mortii sa execute niste ordine demente si ilegale, primite, evident, telefonic, fapt pentru care, daca o fac, il vor plati mai tarziu, asa cum platesc astazi multi generali care au executat ordinele verbale ale lui Babiuc.
Pe scurt, numitului Alexandru Gheorghe i se poate reprosa doar prelungirea, cu de la sine putere, a permisiunii de deplasare, de la Sibiu la Bucuresti. Ca ofiter activ, este dreptul lui sa umble numai in uniforma. Ca cetatean a participat la o adunare publica, apolitica, deci care nu are nici o legatura cu partidele si cu politica si, am adauga noi, nici cu sindicatele, si a uzat acolo de dreptul fundamental al oricarui cetatean la opinie proprie si la libertatea cuvantului. In opinia marii majoritati a cetanilor Romaniei, militari sau civili, gestul lui, departe de a dezonora Armata, i-a spalat onoarea acesteia, patata grav de un ministru cu un trecut dubios, care nu se tine de cuvant, care-i minte sistematic pe militari si care uzeaza si de uniforma si de mijloacele Armatei, in interes politic si-n interesul propagandei de partid, dupa cum il taie capul.
Care este situatia juridica a lt Alexandru Gheorghe?
Lt. Alexandru Gheorghe trebuia discutat in consiliul de onoare al unitatii. Nu a fost asa. A fost discutat, in absenta sa, in consiliul de judecata. I s-a dat spre semnare un document prin care recunostea ca ar fi participat la o intrunire politica. In urma refuzului de a semna, respectivul consiliu de judecata chiar s-a constituit, compus din 5 persoane, acuzatul cunoscand insa ca este format doar din 3: juristul Babau de la SMFA si doi comandori bastinasi. Cei trei isi plang toata ziua de mila si singura lor gaselnita pana acum a fost ca plapandul locotenent i-a terorizat si stresat, batand cu pumnul in masa, ei fiind toti  de trei ori mai inalti decat el si de 4 ori mai lati!...
La zisul consiliu de judecata s-a prezentat ca avocat dl. (fost) General, actualmente, conform legilor Basescului, “asistat” sau “beneficiar in rezerva” Jean Panaitescu, cunoscut dvs. din “Procesul celor patru” din CPEx., care i-a compatimit pentru comunicatele penibile, pentru dosarul format numai din taieturi din presa aservita, si pentru ca au incercat, post factum, sa interpreteze politic gestul locotenentului.
Prieteneste, ca de la militari la militari, dl Gl. Jean Panaitescu i-a sfatuit pe membrii zisului consiliu de judecata sa se dezinvesteasca, deoarece nu numai ca nu exista nici un text de lege in baza caruia Lt. Alexandru Gheorghe sa poata fi judecat, dar nici respectivul consiliu de judecata nu poate exista legal. Si aceasta, deoarece consiliile de judecata, care ar trebui sa urmeze consiliilor de onoare, au fost inventate, printr-un ordin al ministrului apararii, din 2005, dar au ramas simple intentii deoarece armata nu este stat in stat, cu justitie proprie. Ca respectivele consilii sa existe legal, instituirea lor trebuia sa urmeze cursul obisnuit si sa apara o decizie in acest sens in Monitorul Oficial. Deci, dl. General nu numai ca le-a explicat respectivilor ca n-au pe ce baza sa-l judece, dar nu au nici calitatea de a o face. Mai mult, daca persoanele in cauza renunta la demnitatea de militari si executa ordine bolnave, in mod clar si categoric se vor depune plangeri penale impotriva lor si a comandantului unitatii, si vor fi judecati in contencios, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si in dauna persoanei.
Ce se recomanda adevaratilor cetateni “de buna calitate”
Exprimandu-ne surprinderea ca ordinele imbecile vizand trecerea abuziva, ilegala, vin prin trambita contratorpiloare a Armatei – l-am numit pe Tiberiu Fratila, el insusi cercetat, nu demult, pentru abateri disciplinare si salvat in extremis de catre dl. General Mihail Popescu, de  un individ trecut in rezerva capitan (gradul de maior i-a venit la termen, cu cateva zile inainte), pentru ca nu a putut explica Inspectorului General Magdalena cum au ajuns in talcioc zeci de combinezoane de aviatie (l-am numit pe tovarasul Gabriel Oprea) recomandam tuturor cetatenilor autentici ai Romaniei urmatoarele:
·         Sa faca pe plac executorilor ritualici si sa-si exprime opinia fata de falsul anuntat (trecerea in rezerva a lt Alexandru Gheorghe).
·         Sa-si exprime opinia deschis, in media interna si internationala, referitor la caz si la persoana lt Alexandru Gheorghe.
·         Sa-si exprime opinia deschis referitor la numitii tovarasi “asistat” Gabriel Oprea, fost General, si Contraamiralul (inca) Tiberiu Fratila.
·         Sa-si exprime opinia deschis pe Internet si in media, referitor la regimul neokominternist Basescu si la caiafele lui din media.
VIRTUS ROMANA REDIVIVA!
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Presedinte SCMD 

joi, 9 februarie 2012

Spânzuraţi-ne!

de Marilena Rotaru 



Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine.
De ce mă ameninţă că intră România în colaps.
În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut.
Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.
Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească.Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.
 Şi-acum aud că România se duce fix în faliment. Iar Traian Băsescu mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

 Mă uit la Băsescu şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.
 Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.
 - Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş.Voi, clasa politică, l-aţi transformat în monstru.
 - Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab! Cu contribuţia anterioară, în ordine procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc... Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă i-aţi vârât pe gât.
- Aţi spart instituţiile statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau  posturi de conducere pentru clientela de partid.
- Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.
 Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem.
- Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.
- Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... instituţia preşedintelui României. 
- Nu mama - mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.
 - Nu populaţia a prăpădit banii statului - sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani-  pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.
 - Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăştia pe care-i tăiaţi azi de la pensionari!
 - V-aţi construit un aparat uriaş  de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.
- Nu populaţia se află în AGA şi CA din companiile şi băncile de stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.
- Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.
- Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri!
 Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă. 
Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.
Ce ce curaj? Cu ce moralitate?

Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraţi-vă întâi pe voi!
 Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi.
 După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.
După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui... gras, de 500 sau 600 de lei.
1.Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.
 2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame!
3. Luaţi-vă clientela politică din toate AGA şi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.
4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul?
 5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.
 6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele (primăriile, consiliile judeţene) cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.
 7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru. Oamenii voştri, ai partidelor, îi protejează. Îi apără de funcţionari, să nu-i descopere. Îi apără de lege.
 8.După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări.
Asta este România, dle Băsescu. 
O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. 
Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. 
Sunt inofensivi. 
Ascultători. 
Mult prea blajini. 
Tăcuţi. 
Loviţi-i cu nădejde! Nu ţipă.

EROUL ŞI MAFIOTUL


S-a  întîmplat  în februarie 2012, în România,  stat membru al NATO şi al UE, care în Constituţie la art.16(1) are următoarea prevedere: “Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi  a autorităţilor publice, fără privilegii şi discriminări”.

Vă invit să analizăm cu maximă atenţie  situaţia a doi militari .
·       
  Locotenentul Alexandru Gheorghe

 La 27 ani era locotenent, fiind încadrat pe o funcţie de maior. În vara anului 2011 întocmeşte şi înaintează Şefului SMG un raport în care prezintă gravele anomalii existente în promovarea cadrelor provenite pe filiera indirectă. La 23 ianuarie participă la mitingul din Piaţa Universităţii din Bucureşti.
Consiliul de judecată al ofiţerului din Flotila 71 Aeriană din Cîmpia Turzii a propus  luni 6 februarie 2012, trecerea în rezervă a locotenentului  Alexandru Gheorghe care s-a făcut vinovat de:
- participarea în data de 23.01.2012 la mitingul/demonstraţia din Piaţa Universităţii-Municipiul Bucureşti, faptă interzisă de prevederile art. 29, lit. g) din Legea nr. 80/1995 şi prevăzută de art. 2, lit. d) din „R.G.-8, Regulamentul consiliilor de judecată”;
- purtarea uniformei militare pe timpul participării, în data de 23.01.2012, la mitingul/demonstraţia din Piaţa Universităţii-Municipiul Bucureşti, cu nerespectarea prevederilor coroborate ale art. 89, alin. (1) din „R.G.-1, Regulamentul de ordine interioară în unitate” şi art. 3, alin. (2) din Dispoziţia şefului Statului Major General nr. SMG-13/02.02.2011 privind unele reguli pentru portul uniformelor militare, faptă prevăzută de art. 2, lit. e) din R.G.8;
- neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei pe data de 23.01.2012, respectiv în municipiul Bucureşti, încălcând astfel prevederile art. 122, alin. (7), din R.G.-1, faptă prevăzută de art. 2, lit. e) din R.G.-8;
- acordarea de interviuri şi declaraţii reprezentanţilor mass-mediei civile, fără a păstra echidistanţa politică a armatei şi fără aprobarea comandantului unităţii, şi, totodată, furnizarea unor informaţii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea funcţiei şi a structurii unde se găseşte aceasta, conform prevederilor art. 12, lit. a) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, cu nerespectarea dispoziţiilor art. 65, alin. (1), lit. d) şi e) din „Instrucţiunile privind activitatea de informare şi relaţii publice în Ministerul Apărării Naţionale”, aprobate prin Ordinul nr. M. 12/28.01.2009, fapte prevăzute de art. 2, lit. e) din R.G.-8.
·          
Generalul Gabriel Oprea

 Este acuzat că:
- deşi la trecerea în rezervă avea gradul de căpitan  s-a  reactivat  cu gradul de colonel;
-  a obţiut gradul de general de brigadă cu încălcarea prevederilor legale;
- a obţinut titlul de profesor universitar cu încălcarea prevederilor legale;
- a devenit  îndrumător de doctorat cu încălcarea prevederilor legale;
-  a fost şeful Mafiei personale a lui  Adrian Năstase( acuzaţia i-a fost adusă de preşedintele României);
- prin măsuri ilegale dispuse a distrus sistemul de pensii militare-  a ordonat  contrar prevederilor legale eliberarea adeverinţelor de venituri de către Centrele Militare; a forţat întocmirea sistemului informatizat cu veniturile salariale ale tuturor cadrelor militare,fapt care a avut  consecinţe grave asupra cuantumului pensiilor ; nu a luat măsuri , conform OUG nr.1/2011,  ca la 31 decembrie 2011 procesul de revizuire să se încheie, existînd contrar declaraţiilor sale triumfaliste numeroase cazuri de pensionari care în februarie 2012 nu au primit încă decizii de revizuire;
-a  politizat acordarea gradului de general;
Neţinîndu-se cont de  aceste acuze foarte grave este numit   ministru al apărării naţionale, fiind unul din oamenii de bază ai actualei guvernări.
          Tînărul locotenent Alexandru Gheorghe, avea o  carieră impecabilă, putînd să stea liniştit în cazarmă. Dar era îngrijorat de ceea ce se întîmplă în armata română, dovadă fiind raportul înaintat şefului SMG, rămas fără nici un răspuns. Oare generalul Ştefan Dănilă de ce nu este tras la răspundere pentru acest lucru? Mai era îngrijorat de ceea ce se întîmpla în ţară. A refuzat să rămână mut ca obedienţii generali din structurile de conducere, în birourile luxoase din comandamente, nu şi-a pus piciorul în ghips, ca un celebru general din 1989. A ales conştient o cale a demnităţii. Îmbrăcat în uniforma armatei române s-a deplasat în Piaţa Universităţii unde şi-a declarat, ca toţi românii de altfel, dezgustul faţă de ce se întîmplă în România şi a arătat că militarii românii sunt solidari cu restul populaţiei, adusă în pragul disperării de o conducere coruptă şi trădătoare de ţară. A reuşit prin gestul său să obţină respectul cuvenit armatei române, pentru prima oară  după 1989 militarii  activi şi în rezervă  simţind din nou mîndria că sunt români şi că se bucură de încrederea  semenilor lor. În Piaţa Universităţii şi apoi în toate localităţile din ţară, unde aveau loc manifestaţii, s-a scandat “Armata e cu noi!”. Acesta este lucrul formidabil reuşit de un tînăr ofiţer, care a demonstrat că în România sunt tineri, care oricînd  pot deveni demni conducărori ai unei Românii mai bune. Nu avem nevoie de manageri străini, avem suficienţi tineri valoroşi, care nu au loc să se afirme din cauza odraslelor care se sparg în fiţe prin baruri. Locotenentul Alexandru Gheorghe a dat încredere romînilor că schimbarea în bine a României este posibilă. El, prin modestia sa, spiritul său de sacrificiu, chiar încălcînd  prevederi ale legilor şi regulamentelor militare, a devenit un erou adulat de marea majoritate a românilor şi va rămîne  în memoria colectivă ca un simbol al demnităţii. Acesta este adevărul şi sancţiunile disproportionate aplicate de către consiliul de judecată nu vor putea diminua cu nimic gestul de o exemplară frumuseţe morală a acestui tînăr militar.
          Spre deosebire de el, Gabriel Oprea, militarul a cărui carieră s-a realizat prin încălcări grosolane a legilor, are tupeul să fie mîndru de realizările sale. Are în sînge trădarea, aroganţa parveniţilor şi slugărnicia faţă de puternicii zilei. Niciodată nu a fost şi nu va fi respectat de locotenentul Alexandru Gheorghe şi colegii săi, care vor să se afirme prin competenţă şi pentru care onoarea şi demnitatea  militară sunt sfinte. Gabriel Oprea aranjează băi de mulţime, împreună cu generalul fruntaş Onţanu, celui care l-a transformat dint-un mafiot periculos, într-un politician respectabil. Dar nu va avea curajul, chiar şi  îmbrăcat în uniformă de general cu patru stele,  să intre în rîndul mulţimii care protestează în Piaţa Universităţii. Probabil că ar fi ultima baie de mulţime pe care ar face-o. Sper ca în perioada următoare organele abilitate ale statului, pentru că totuşi suntem un stat de drept, să manifeste aceeaşi exigenţă şi faţă de acest militar, ca şi în cazul locotenentului Alexandru Gheorghe.  Sau  avem legi care se aplică doar celor mici, în special locotenenţilor? În eventualitatea că acest lucru nu se va întîmpla, consider că ar fi extrem de util să se înfiinţeze, de către reprezentanţii societăţii civile, un Consiliul de judecată morală, care după aceleaşi criteri după care locotentul Alexandru Gheorghe a fost exclus din armată, să analizeze şi faptele generalului cu patru stele Gabriel Oprea.
            Din compararea celor două cariere se desprind  două concluzii:
-          Gabriel Oprea a fost, este şi va fi un mafiot demn de dispreţul romînilor, care îşi vor aduce aminte de el doar că a fost membru al grupului care a înrobit pe generaţii propriul popor.
-           Locotenentul Alexandru Gheorghe este şi va fi un erou demn de respectul celor pentru care şi-a sacrificat cariera militară.
Şi s-ar mai desprinde o întrebare: cînd, cum şi cît de repede va redeveni Romînia  un stat de drept?
Faptul că  eroul este îndepărtat, iar mafiotul rămîne să conducă armata română ar trebui să ne îngrijoreze profund.

Col.(r) Remus Macovei