miercuri, 1 septembrie 2010

VARĂ FIERBINTE LA LICEUL PEDAGOGIC "NICOLAE BOLCAŞ" BEIUŞ

 
-->            Dacă pentru majoritatea elevilor şi cadrelor didactice din judet sosirea verii a adus cu ea şi mult așteptata vacanţă, la Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaş” din Beiuş, vacanţa mare a fost un prilej de muncă, dar şi de realizări şi distracţie. Acest lucru a fost valabil atât pentru cadrele didactice cât şi pentru liceeni.
            Astfel, in prima parte a vacanţei, echipa de profesori şi-a unit eforturile pentru a pune bazele unui proiect cu finanţare destinat dotării cantinei şcolii cu aparatură de ultimă generaţie care să permită prepararea cât mai sănătoasă a alimentelor. Acest proiect va fi implementat în anul şcolar 2010-2011, cuprinzând activităţi din aria educaţie pentru o alimentaţie sănătoasă.
            De asemenea, în perioada 1-5 august, o echipă formată din 3 eleve din clasa a XI-a, specializarea matematică-informatică a participat la Concursul Naţional de Consiliere Vocaţională şi Orientare în Carieră „Next Generation”, organizat la Baia Mare. Acestora li s-a oferit ocazia de a participa la seminarii de autocunoaştere, dezvoltare personală şi consiliere vocaţională alaturi de echipaje din 15 judete ale ţării şi din Ucraina. La finalul concursului, echipajul şcolii a obţinut premiul al II-lea prin Denisa Rada şi o menţiune prin Laura Peter.
            La finele anului scolar 2009-2010, în cadrul Liceului Pedagogic „Nicolae Bolcaş” din Beiuş a avut loc diseminarea rezultatelor proiectului „Iau decizii corecte!”, participant la Concursul de Proiecte cu tematica antidrog „Împreună”, organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Echipa de proiect formată din 4 elevi – Ştefania Jovrea, Florin Cornea, Denisa Rada, Gabriel Suciu- şi un profesor coordonator a fost desemnată să reprezinte judeţul la faza naţională a Concursului „Împreună”, organizată la Căciulata (judetul Vâlcea) în perioada 25-29 august. Tabăra „Împreună” a reprezentat ocazia perfectă de a alătura adolescenţii uniţi de dorinţa de a promova un stil de viaţă sănătos. Aici, elevii şi profesorii au găsit alternative pentru consumul de tutun, alcool şi droguri la atelierele de teatru, pictură, sport, alpinism, creativitate, muzică, dans, comunicare transculturală sau împletituri. Bucuria de a participa la aceste activităţi a fost devansată doar de festivitatea de premiere care a desemnat echipa Liceului Pedagogic „Nicolae Bolcaş” din Beiuş drept câştigătoare a ediţiei a VII-a a Concursului Naţional „Împreună”. Alături de echipaj a fost, pe toată perioada concursului, psihopedagogul Nicoleta Stoiţa . Tot în această perioadă, prin grija prof. Carmen - Eugenia Lezeu - director adjunct al liceului şi prof. Bogdan Iordache, cei mai merituoşi dintre liceenii implicaţi în proiect pe durata anului şcolar, au avut parte de o surpriză - o excursie pe minunata Vale a Oltului.