marți, 2 iulie 2024

DE ZIUA MUZICILOR MILITARE MEMBRII FANFAREI BEIUȘENE S-AU REÎNTÂLNIT


            În fiecare an, la 1 iulie, membrii fanfarei beiușene, atâția câți au mai rămas, se întrunesc, să-i comemoreze pe cei dispăruți și să se bucure alături de cei existenți și de prietenii fanfarei.

Ieri, 1 iulie 2024, a fost Ziua Muzicilor Militare. Ca în fiecare an, muzicanții beiușeni s-au reîntâlnit. Desigur, alături de aceștia au fost și prietenii Fanfarei. La ora 15.00, la Obeliscul din Cimitirul Eroilor din Beiuș, au aprins o lumânare în memoria eroilor patriei, apoi au rostit o rugăciune și au cțntat un cântec religios. Lt. col. rtr. Boldiș Zoltan a citit numele membrilor fanfarei dispăruți, iar prof. Remus Lazea, a prietenilor fanfarei, plecați în cer. A fost un moment emoționant. Apoi, toți s-au deplasat în cimitirul militar, unde au comemorat membrii fanfarei, înmormântați în acest loc, și le-au aprins o lumânare.

În partea a doua, la Restaurantul Popular, s-au sărbătorit membrii fanfarei, care în acest an împlinesc o vârstă cere se termina cu 0 sau 5. Astfel, au fost sărbătoriți mai mult. adj. șef rtr. Constantin Sava, care împlinește în acest an 85 de ani și plut. adj. rtr. Stelu Pascariu, care în acest an împlinește 65 de ani. Plut. adj. șef rtr. Stelică Burcea, care în 27 iunie a împlinit 85 de ani este plecat din localitate.


MULȚUMIIM D-LUI IOAN CURPAȘ PENTRU FOTOGRAFIILE PUSE LA DISPOZIȚIE