vineri, 12 iulie 2024

LA MULȚI ANI, FLORIAN-LIVIU CIONCA!

 

CIONCA, Liviu Florian. Operator aparatură de propagandă și cultură și gestionar  la Cercul Militar Beiuș. Interpret de folclor și dansator la Ansamblul folcloric Lioara. Cameraman la Național TV Beiuș. Consultant asigurări la Allianz-Țiriac.

S-a născut în 17 iulie 1958 în localitatea Albești, județul Bihor. După absolvirea Școlii Generale în satul natal a urmat școala profesională de 3 ani, obținând diploma de mecanic, ulterior Liceul Industrial Beiuș, absolvindu-l cu diplomă de bacalaureat.


A avut un parcurs artistic ca solist și dansator la Ansamblul folcloric Lioara din Oradea (1976-1979), apoi, odată cu încadrarea la Casa Armatei Beiuș (ulterior Cercul Militar), până în 1 decembrie 2001, când postul pe care-l ocupa s-a desființat. În perioada petrecută la Cercul Militar, pe lângă funcția deținută, s-a preocupat de organizarea de spectacole, prezentarea acestora și instruirea formației de dansuri populare. A fost un apropiat al fanfarei militare, membrii căreia făceau parte din formațiile artistice ale Cercului Militar.  De asemenea, în perioada 1996-2001 a fost și cameraman, în cadrul emisiunii Glasul Oștirii.

Încă din anul 1982 a fost organizator de spectacole, realizând turnee în localitățile din Țara Beiușului dar și ale județului Bihor. A adus în formațiile artistice ale Cercului Militar soliști reputați bihoreni: Daniela Rada, Radu Potoran, Maria Haiduc, Corina Szatmari, Dana Buha.

În anul 2003 funcția de proiecționist s-a desființat, iar după plecarea de la Cercul Militar a funcționat cameraman la Național TV Beiuș, dar și consultant la Allianz-Țiriac.