luni, 18 aprilie 2011

Mai mult de 40 de voluntari au început azi construcţia Casei de Paşti


Anual, Habitat pentru Umanitate Beiuş ajută în preajma sărbătorii Învierii Domnului cel puţin o familie nevoiaşă să locuiască în condiţii decente după ce în Săptămâna Mare voluntari din ţară şi din întreaga lume ajută cu muncă voluntară aceste familii, lucrând alături de ele la construirea casei vieţii lor. La fel s-a întâmplat şi azi când celor 21 de voluntari din afara ţării li s-au alăturat încă atâţia din ţară.  Voluntarul zilei a fost prefectul de Bihor, dl Gavrilă Ghilea care a venit de dimineaţă pe şantier hotărât să sprijine acţiunea Habitat prin încurajarea voluntarilor, dar mai ales prin muncă şi ajutor financiar.

„Am primit invitaţia celor de la Habitat şi am dorit să-i dau curs pentru că apreciez foarte mult ceea ce fac. Doresc să încurajez realizarea a cât mai multor astfel de acţiuni în folosul comunităţii din tot judeţul şi cred că prin implicarea noastră a tuturor putem face ca fiecare comunitate să prospere.” afirmă dl prefect Gavrilă Ghilea.

Domnul prefect şi-a luat casca de protecţie, a îmbrăcat salopeta de lucru, s-a înarmat cu unelte de muncă şi s-a alăturat voluntarilor. A bătut cuie şi a ajutat la ridicarea pereţilor Casei de Paşti, lucrând cot la cot alături de ceilalţi voluntari şi chiar sărind de câteva ori în ajutorul altor voluntari mai puţin îndemânatici. În pauza de cafea, prefectul a socializat cu ceilalţi voluntari şi pentru că în vecinătate mai erau construite şi alte case Habitat, a dorit să le viziteze. A stat de vorba cu beneficiarii lor şi a fost încântat de ceea ce a văzut, motiv pentru care a afirmat că pe lângă munca pe care a depus-o la Casa de Paşti doreşte să sprijine realizarea ei cu o donaţie importanta din partea sa ce constă în materiale de construcţie necesare la ridicarea casei.

 „Eu nu am ştiut cine este pe şantier pentru că sunt mulţi voluntari aici. Dar când am aflat că e şi domnul prefect, am avut mari emoţii şi deşi am vrut să merg să-i mulţumesc personal că a venit să ne ajute, emoţiile prea mari m-au împiedicat să o fac. Dar sper că o să afle de la dumneavoastră că-i sunt foarte recunoscătoare şi dumnealui şi celorlalţi voluntari pentru ce fac pentru mine.” declară Lăcătuş Silvia, ce va beneficia de o garsonieră în cadrul Casei de Paşti.

Vineri la ora 12:30 va avea loc ceremonia de inaugurarea a Casei de Paşti şi Habitat face o invitaţie publică tuturor celor ce doresc să participe la eveniment.

Sponsori ai Casei de Paşti mai sunt: Lafarge care a oferit tot cimentul necesar, Fundaţia Vodafone care a participat financiar la realizarea proiectului, Adeplast cu materiale proprii, Grundfos cu două pompe pentru canalizarea întregii zone, Rigips ce a oferit sistemele pentru realizarea pereţilor şi alţi donatori individuali.

Mai multe detalii despre proiect sau beneficiari precum şi fotografii găsiţi pe website-ul asociaţiei: www.habitatbeius.ro