vineri, 8 ianuarie 2016

UN GAND BUN PENTRU ARMATA TARII !

Scris de General Bg. r. Stelian Ferariu
Inceputul de an a fost cam friguros si asta probabil ca pe multi dintre noi i-a determinat sa stea mai mult in fata calculatorului si sa posteze diferite pareri (asa cum fac si eu acum ), unii suparati altii veseli,unii riposteaza impotriva celor care-i critica ,altii mai mai sa-ti interzica dreptul la opinie ca este el consilier in nu stiu in ce camera si uite asa fiecare cu … parerea lui.
Multe pareri despre pensiile noastre , multe jigniri aduse de diferite ,,narcise “ la adresa militarilor in rezerva etichetandu-i ca fiind comunisti, tablagii, dogarei , amenintand cu gura plina daca va fi injurata ca va actiona in nu stiu ce forma mandrindu-se ca este o jurnalista de prost gust, altii facandu-ne teroristi ca am tras in ei, etc.
Dezbateri largi privind participarea la un miting pe 24 ianuarie . De acord cu organizarea si participarea la aceasta activitate dar necesita o pregatire in amanunt, de oameni cu experienta, cu o mobilizare pe masura obiectivului propus . Este drept ca o manifestare de amploare nu produce consecinte negative dar daca nu vom da de gandit guvernului si presidentiei , daca nu vom demonstra ca suntem o forta bine organizata si corect condusa mai bine renuntam .
Am mai fost in strada si ne-am plictisit repede fara sa realizam ce ne-am propus fara ca unii participanti sa cunoasca daca s-a propus ceva. De data aceasta participarea noastra trebuie facuta din convingere si nu in sila – ca cineva doreste un miting . 
Pana la miting cred ca ar fi bine ca ministrul apararii sa fie in cunostinta de cauza cu ceea ce se doreste in final, sa informeze guvernul, in prezenta delegatilor desemnati de rezervistii militari/reprezentanti ai organizatiilor associative iar pe plan local : informati prefectii , consiliile judetene, alesii locali. Organizarea unor dezbateri tematice , adunari ale cadrelor in rezerva la care sa participe mass media .
Daca mitingul nu va fi al cadrelor in rezerva ci iarasi vor iesi in fata ,,exponentii rasati” ai SCMD si ANMCRR criticandu-se unii pe altii iarasi ne vom face de rusine si vom fi etichetati in fel si chip de diferiti nespalati ai societatii.
Generalii cunoscuti, cu renume, care sunt acum in randul rezervistilor , ar fi bine sa-si spuna punctual de vedere, sa ia atitudinei chiar daca candideaza la un anume post la alegerile locale sa se manifeste ca fosti militari ai acestei tari. 
Nu ar fi lipsit de importanta ca miltarii in activitate sa ia o atitudine de simpatizare si sustinere a ceea ce doresc cadrele in rezerva - cred ca mai sunt generali in Armata noastra care sa poata face asa ceva - cu conditia sa nu fi fost slugi si milogi de grade .In Armata sunt exemple de urmat si oameni care au gandit pentru tara asta si armata ei - generalul MILEA , Generalul GUSE si ca ei mai sunt .
Concomitent cu desfasurarea mitingului in capitala cred ca ar trebui activate garnizoanele mari si puternice in care protestul rezervistilor sa se faca simtit ! Acest guvern de ,,bogati” si ,, tehologi moderni “nu asculta decat de forta multimii si miscarea maselor . Hai sa-I determinam sa ne ascult si sa execute ce le spune romanul din Romania nu ,, cel ce ne vrea binele de la Bruxelles” .
,,A venit timpul sa ne RECASTIGAM TARA! Aceasta este a noastra, a copiilor si urmasilor nostri si nu a lor, a acelora care ne-au INSELAT, FURAT, MINTIT, UMILIT, INGENUNCHIAT si calcat in picioare zi de zi DEMNITATEA de OM, de parinti si bunici!”- cum bine remarca un coleg de-al nostru.
Numai prin actiune comuna putem reda personalitatea Armatei terfelita si de cei ce ne conduc dar si de ,,cetateni” care nu stiu sa-si apere, sa pastreze sis a respecte valorile si simbolurile nationale .
Un gand bun pentru ARMATA tarii ! LA MULTI ANI FOSTI, ACTUALI SI VIITORI OSTASI !

https://www.facebook.com/stelian.ferariu/posts/952881878128068