joi, 17 octombrie 2019

DOI ANI FĂRĂ JIMMY...

          Doi ani fără Jimmy... Era o zi mohorâtă când a plecat...
 Îl întâlnisem pe stradă,cu oarece vreme înainte, slab, desfigurat, căra un bidon de apă de 5 litri de la cișmeaua de pe Aleea Moților. De-acolo, de lângă Monumentul Vânătorului de Munte. Doamne, de câte ori a făcut sunetul acolo! 
       Nu l-am recunoscut. M-a întrebat ce mai fac, atunci i-am recunoscut vocea. Era obosit, necăjit de pensie, că era foarte mică... Am stat oleacă de vorbă, i-am spus să fie optimist că se va face bine. Nu știam că era ultima oară când îl vedeam. 
        După ce a fost ”omorât” de vreo două ori pe facebook (of, ”fake - news”-urile!), într-o bună zi s-a enervat și a plecat. Să curme zvonurile.
          Odihnă veșnică, prietene!



„Pe vremea când începeam să-mi petrec serile în oraş, Jimmy era în culmea gloriei. Angajat al Casei de Cultură, era organizatorul discotecilor la care  se aduna tot tineretul din oraş şi din împrejurimi. Jimmy era printre puţinii oameni care aveau puterea de a sparge cenuşiul vremurilor de dinainte de 1989. Odată ce intrai în discotecă, realitatea de afară amuţea şi te trezeai într-o altă lume, în care se putea respira iluzia libertăţii. Zeci de generaţii au crescut şi s-au format cu muzica lui. Pentru Beiuş, Jimmy a fost Cornel Chiriac, a fost Florian Pittiş, a fost festivalul de la Woodstock, a fost The Beatles, a fost Elvis.” - Lulu Cremeneanu

De ce este Jimmy special ? Nu pentru ca era în postura în care aparea în fata tuturor, nu pentru ca era la butoane și putea oricând să ”facă legea”,ci pentru eleganța  și discreția sa, pentru ATITUDINEA lui,  care dadea o notă de calitate și rafinament  oricărui eveniment. Modul în care reușea să cumunice cu tot felul de oameni, dincolo de cuvinte (poate știți că vorbea puțin …spre deloc) atitudinea lui pozitivă, deschiderea , capacitatea  de a empatiza cu publicul au facut din Jimmy (colegul de clasă al mamei mele) prietenul nostru al tuturor... datorită lui  am reușit să înțelegem că exista lume și dincolo de granițe, datorită lui Beiusul a avut ani de-a rândul un loc în care simțeai că te desprinzi din realitate si intri într-un mediu liber, nealterat de putregaiurile vremurilor.- Claudiu Lupău

 „Discoteca tinereţii noastre s-a sfârşit”, spun beiuşenii cărora cel mai iubit DJ al Beiuşului din perioada comunismului le-a făcut tinereţea mai frumoasă, mai veselă. Din păcate, tristeţea îi domină pe cei care au auzit că Jimmy-Lazăr Ciupa va pune discuri de acum încolo pentru îngeri. Bursașiu, Veronica. ”Pe muzica lui s-au înfiripat iubirile anilor ‚80. Acum mixează pentru îngeri” În: Jurnal bihorean. Oradea, 19 octombrie 2017.