Manifestarea sa încheiat cu un concert susținut de formația având Zavaidoaca Band ,-o solistă pe actrița Alina Leonte, de la Teatrul Regina Maria din Oradea. „ Zavaidoaca Band este un proiect muzical de cercetare ce propune reinterpretarea a 20 de melodii din repertoriul muzicii lăutărești românești în stil jazz. Prin această fuziune creativă, proiectul urmărește să păstreze și să promoveze patrimoniul cultural al României, să exploreze interconectările dintre jazz și muzica tradițională și să încurajeze diversitatea și includerea culturală. „Zavaidoaca” band se remarcă prin inovare și creativitate, oferind publicului sau nouă perspectivă asupra tradițiilor muzicale românești. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Naţional” ( https://www.culturainmiscare.ro/ ) .
Seara a fost interesantă, a plăcut spectatorilor care au răsplătit artiștii cu aplauze. Deși a fost planificată să se desfășoare pe Valea Sohodolului, apoi locația sa mutat în spațiul destinat activităților cultural-distractive din curtea Școlii gimnaziale, până la urmă, din cauza timpului nefavorabil, seara cultRurală sa desfășurat în sala de sport. A fost o seară frumoasă, căbeștenii meritau așa ceva, deoarece de douăzeci de ani nici o trupă nu a jucat în Căbești, singurele ocazii fiind edițiile „Sculptfest” sau serbările școlare. Sper ca organizatorii să-și păstreze obiceiul, deoarece Căbeștiul are tradiții culturale, a avut un ansamblu artistic care a jucat în Iugoslavia, Olanda și alte țări din Europa, dar și faptul că o ședință a Despărțământului Beiuş al Asociațiilor pentru literatura română și cultura poporului. român (ASTRA) sa desfășurat în 19 iunie 1905, desigur, la Căbești.
Abatorul „Pocolana” a asigurat preparate culinare și băuturi pentru participanți, în pauza dintre piesa de teatru și concert.
GALERIE FOTO