joi, 12 octombrie 2023

DEZVELIREA PLĂCII COMEMORATIVE IN MEMORIAM DIMITRIE NEGREANU


 Joi, 12 octombrie ac la Policlinica din Beiuș a avut loc ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative In Memoriam Dimitrie Negreanu, comerciant și mecena în Beiușul secolului al XIX-lea, cu trei zile înainte de împlinirea a 191 de ani de la nașterea sa.

Au participat ec. Dumitru Negreanu, strănepotul lui Dimitrie Negreanu, membrii ai familiilor, primarul municipiului Beiuș, economistul Ioan Degău, cercetătorul științific Vasile Todinca, sculptorul Cornel Durgheu, cetățeni.

Pen tru început, un sobor de preoți în frunte cu protopopul Beiușului, Marian Popa, a oficiat un Te Deum, apoi a luat cuvântul primarul municipiului Beiuș, Gabriel Popa. Cercetătorul științific Vasile Todinca a vorbit despre viața lui Dimitrie Negreanu apoi a vorbit strănepotul lui Dimitrie Negreanu, economistul Dumitru Negreanu. Au mai rostit alocuțiuni sculptorul Cornel Durgheu și prof. Teodor Rif.

În încheiere, în chioșcul de vară al Bisericii din incinta spitalului a avut loc un parastas în memoria lui Dimitrie Negreanu. 

Cu ocazia acestui eveniment, stră-strănepoatele lui Dimitrie Negreanu,   Alina -Bianca Drugaci și Andreea-Nicoleta Fechete  au distribuit o placă,Dimitrie Negreanu,  concepută și realizată de ele, în care este scrisă biografia și sunt mai multe fotografii de familie, din sec.  XIX, XX și actual.

GALERIE FOTO