luni, 30 iulie 2012

Platforma civica


PLATFORMA CIVICA

Alianta cetatenilor carora le pasa de Romania -  interesul public, interesul tarii, este si interesul nostru!
Telefon: 0736600973, 0736600961,  Fax: 0318177371
Adresa postala: B-dul Poligrafiei, nr. 4, Sector 1, Bucuresti,  Cod 013705
COMUNICAT DE PRESA
30.07.2012
Subiect:        Basescu si loviturile de stat
Ca parte a societatii civile, toti semnatarii programului in 12 puncte, numit Platforma civica, au constatat in ultimii doi ani si jumatate, desfiintarea de catre Traian Basescu a echilibrului puterilor in stat, subordonarea in forme proprii doar unui regim de dictatura, de catre presedinte, atat a Executivului (Guvernele Boc si MRU) cat si a Legislativului si Puterii judecatoresti. Cu alte cuvinte, am constatat desfiintarea de catre Traian Basescu a statului de drept si ne-am propus, in baza Art. 118 al. 1 din Constitutia Romaniei, restaurarea democratiei constitutionale.
In martie 2011, SCMD a aflat ca Adunarea Anuala Parlamentara NATO se va desfasura la Bucuresti, in zilele de 7 si 8 oct. acelasi an. Dumnezeu ne-a venit in sprijin si, constatand ca 7 oct. este Ziua Internationala a Muncii Decente, am cerut si obtinut dela Primaria Municipiului  Bucuresti desfasurarea unor ample manifestatii de protest in Capitala, impotriva incalcarii de catre Traian Basescu, in mod flagrant, a Constitutiei Romaniei si a democratiei constitutionale. In preziua evenimentelor, autoritatile ne-au chemat la tratative furtunoase, obligandu-ne sa renuntam la marsul din Capitala si la mitingul din Parcul Izvor si sa “acceptam” Piata Eroilor Patriei din fata Academiei Militare. La manifestare au participat 4136 de persoane, 1257 membri SCMD, delegati ai filialelor din Bucuresti si din provincie (a caror participare poate fi dovedita prin liste si documente de transport), restul fiind delegati ai unor federatii sindicale, sindicate si ONG-uri sau simpli cetateni. Acolo s-a elaborat, s-a redactat si votat in unanimitate de catre participanti, programul in 12 puncte al societatii civile organizate, numit Platforma Civica. Acest program are, la art. 6 si 7, fragmentele de text, scoase din context si utilizate de Basescu pentru a argumenta aberant “tentative de lovituri de stat” ale lui … Ponta. Numai ca textul in cauza a fost remis prin delegatii ale celor participanti la miting, insotite de jandarmi, in aceeasi zi, si lui Traian Basescu, si Parlamentului, si Adunarii Anuale Paralamentare NATO, si SRI, si Guvernului Boc iar de atunci incoace a mai fost remis in acelasi mod, de inca 3 ori, lui Basescu, SRI, Guvernelor Boc, Ungureanu si, de doua ori, TVR.
Textul Platformei Civice a fost publicat si raspublicat si trimis tuturor agentiilor de presa si intregii media, sub titlurile: Proclamatia din Piata Eroilor Patriei, Bucuresti,  7 oct. 2011 si Vointa societatii civile romanesti, Bucuresti, 24 ian 2012.
Intrebare: Ce nebuni pregatesc o lovitura de stat, avertizandu-si sistematic si continuu adversarul si organele sale de represiune?
Pe textul numit Platforma Civica, au semnat si aderat la acest program, prin presedinti sau delegati, o suma de federatii, sindicate si ONG-uri, alianta pe orizontala a acestora intitulandu-se Consiliul National al Societatii Civile (CNSC).
Ramanem la opinia ca Basescu a incalcat Constitutia Romaniei in toate punctele, ca si legislatia europeana, ca si-a subordonat puterile statului, in special justitia, utilizand ca instrumente de politie politica si santaj, tocmai incriminatele structuri. Pentru orice minte normala, acestea trebuie desfiintate imediat in forma actuala si reconstruite ca instrumente tehnice ale statului, nemaiputand fi lasate la indemana unui individ grav atins de boala puterii.
Textele respective nu au fost remise niciodata opozitiei de atunci, adica liderilor USL, pentru ca in relatia cu acestia ne interesa sa le transmitem revendicarile noastre si nu propriul statut. Asadar, domnii Ponta, Antonescu, Chitoiu, Constantin Daniel, nu pot fi acuzati ca ar cunoaste programul numit Platforma Civica, domnii Traian Basescu si George Maior insa, da. De asemenea, pot fi acuzati ca il cunosc toti “analistii” care s-au repezit ca lupii cu intrasingenta stalinista si “manie proletara” impotriva noastra. Daca nu-l cunosc, inseamna ca nu i-a interesat, ca si pe Basescu, vox populi, ca n-au catadicsit nici macar sa-si arunce o privire pe documentul programatic al societatii civile, care, prin amplele manifestatii de strada a doborat ultimele doua guverne basesciene. Spre edificare si spre reafirmarea dreptului nostru constitutional la opinie, republicam textul incriminat, in cele doua variante, din 7 oct 2011 si 24 ian. 2012, text care, numai pentru membrii CNSC, a fost inserat ca preambul in lista de obiective. Daca USL si-a dat acordul de principiu pentru inceperea negocierilor cu noi, in perioada 18 iulie a.c.- preziua alegerilor generale, fiecare grup din cadrul CNSC isi va sustine la aceste negocieri doar obiectivele proprii. Actul nostru de nastere, documentul nostru programatic, ne priveste.
Va prezint mai jos cele doua variante  ale mesajului CNSC:

ANEXA 1
“PROCLAMATIA

din Piata Eroilor Patriei

Bucuresti, 7 octombrie 2011

         Noi, reprezentanti de drept ai Societatii civile, intruniti astazi, 7 octombrie 2011, in Piata Eroilor Patriei, cu ocazia Zilei Internationale a Muncii Decente, proclamam, in numele sindicatelor si asociatiilor pe care le reprezentam, in atentia intregii natiuni romane si a reprezentantilor NATO, participanti la Adunarea Anuala Parlamentara NATO la Bucuresti, hotararea noastra de a lupta pana la capat, prin orice mijloace legale, pentru afirmarea drepturilor noastre legitime, conforme legislatiei europene, drepturi care constituie baza PLATFORMEI CIVICE pe care o propunem tuturor cetatenilor Romaniei, dupa cum urmeaza:

1)    Dreptul inalienabil si neingradit la munca decenta, fapt ce presupune:
a)     Locuri de munca garantate, indiferent de varsta, persoanelor majore, prin contracte colective si individuale
b)    Libertatea alegerii locului de munca
c)     Salarii decente
d)    Protectie sociala
e)     Dialog social
f)      Pensii decente
g)     Alocatii pentru copii
h)    Ajutoare sociale pentru persoane cu dizabilitati.
2)    Dreptul inalienabil si nerestrictionat al cetateanului la proprietate mobila, imobila si de calitate (grad militar, titlu stiintific, pensie dobandita, drept de autor sau proprietate intelectuala, etc).
3)    Dreptul inalienabil de proprietate al natiunii romane asupra solului, subsolului, apelor, spatiului maritim si aerian romanesc.
4)    Dreptul la sanatate fapt ce presupune refacerea retelei de spitale si unitati medicale de stat, a productiei farmaceutice romanesti si interzicerea desfiintarii Instutului Cantacuzino.
5)    Dreptul la educatie prin reforma invatamantului in interesul imediat si de perspectiva al natiunii romane, cu interzicerea stricta a politizarii acestuia.
6)    Dreptul la justitie obiectiva prin interzicerea amestecului Executivului si politizarea actului de justitie, desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, etc.
7)    Dreptul la cultura romaneasca si europeana, prin depolitizarea culturii si desfiintarea instrumentelor de tip stalinist gen CNA si ICR.
8)    Dreptul la siguranta nationala, prin refacerea si depolitizarea completa a structurilor militare, de ordine publica, siguranta nationala, penitenciare si reinvestirea in productia romaneasca de aparare.
9)    Dreptul inalienabil al natiunii romane la un stat social, ca expresie a vointei si intereselor cetatenilor.
10)            Dreptul la un guvern responsabil in fata natiunii.
11)           Dreptul la reprezentare parlamentara corecta prin anularea restrictiilor de tip politie politica si “lustratiilor”, a actualului sistem electoral ticalos si interzicerea migratiei parlamentare.
12)           Dreptul cetatenilor de a declansa procedura de suspendare a Presedintelui prin depunerea unui milion de semnaturi.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!”

ANEXA 2
“VOINTA SOCIETATII CIVILE ROMANESTI,
24 IAN. 2012
Luand act de lichidarea democratiei constitutionale in Romania, prin desfiintarea in practica a deciziilor Legislativului si Puterii Judecatoresti, de catre Executiv,
Constatand incalcarea violenta a drepturilor omului, incepand cu dreptul la munca, la sanatate, la invatamant, la cultura, la un trai decent, la proprietatea dobandita si culminand cu dreptul la viata, de catre actuala Putere din Romania (presedinte, guvern, majoritatea parlamentara),
Suportand tot mai greu eludarea Constitutiei Romaniei si a legislatiei europene, batjocura la care actuala Putere din Romania supune toate categoriile de cetateni, indiferent de varsta, toate categoriile socio-profesionale,
Asitand consternati, la jaful sistematic la care suntem supusi ca cetateni si ca natiune, din partea unui regim dictatorial corupt,
NOI, sindicatele, fundatiile, uniunile, asociatiile grupate in cadrul Consiliului National al Societatii Civile, am hotarat sa punem capat acestei stari de lucruri pentru a salva natiunea romana si statul numit Romania.
Vointa noastra este sa obtinem, prin orice mijloace legale, schimbarea regimului prin:
·        Demisia presedintelui Romaniei
·        Alegeri anticipate SEPARATE (locale, la 1 mai 2012, generale si prezidentiale la 1 sept. 2012)
·        Luarea de masuri pentru interzicerea fraudarii alegerilor.
Pentru aceasta am organizat miscarea de protest din 24 ianuarie, care se va desfasura sub stindardul UNIRII IN ACTIUNE SI AL SOLIDARITATII SOCIETATII CIVILE ROMANESTI, zi in care vom transmite tuturor celor interesati, dar, in primul rand, clasei politice romanesti, spre adoptare, ca program politic de guvernare, cele 12 puncte care constituie Platforma Civica, dupa cum urmeaza:

13)           Dreptul inalienabil si neingradit la munca decenta, fapt ce presupune:
a)     Locuri de munca garantate, indiferent de varsta, persoanelor majore, prin contracte colective si individuale
b)    Libertatea alegerii locului de munca
c)     Salarii decente
d)    Protectie sociala
e)     Dialog social
f)      Pensii decente
g)     Alocatii pentru copii
h)    Ajutoare sociale pentru persoane cu dizabilitati.
14)           Dreptul inalienabil si nerestrictionat al cetateanului la proprietate mobila, imobila si de calitate (grad militar, titlu stiintific, pensie dobandita, drept de autor sau proprietate intelectuala, etc).
15)           Dreptul inalienabil de proprietate al natiunii romane asupra solului, subsolului, apelor, spatiului maritim si aerian romanesc.
16)           Dreptul la sanatate fapt ce presupune refacerea retelei de spitale si unitati medicale de stat, a productiei farmaceutice romanesti si interzicerea desfiintarii Instutului Cantacuzino.
17)           Dreptul la educatie prin reforma invatamantului in interesul imediat si de perspectiva al natiunii romane, cu interzicerea stricta a politizarii acestuia.
18)           Dreptul la justitie obiectiva prin interzicerea amestecului Executivului si politizarea actului de justitie, desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, etc.
19)           Dreptul la cultura romaneasca si europeana, prin depolitizarea culturii si desfiintarea instrumentelor de tip stalinist gen CNA si ICR.
20)    Dreptul la siguranta nationala, prin refacerea si depolitizarea completa a structurilor militare, de ordine publica, siguranta nationala, penitenciare si reinvestirea in productia romaneasca de aparare.
21)           Dreptul inalienabil al natiunii romane la un stat social, ca expresie a vointei si intereselor cetatenilor.
22)            Dreptul la un guvern responsabil in fata natiunii.
23)  Dreptul la reprezentare parlamentara corecta prin anularea restrictiilor de tip politie politica si “lustratiilor”, a actualului sistem electoral ticalos si interzicerea migratiei parlamentare.
24)           Dreptul cetatenilor de a declansa procedura de suspendare a Presedintelui prin depunerea unui milion de semnaturi.

Noi nu cerem ajutor nimanui, noi ne exprimam vointa de a lichida un regim tiranic, antinational si corupt si afirmam lumii intregi, indiferent de interesele pe care le au unii si altii in Romania sau cu Romania, ca peste aceasta vointa nu se poate trece!”

Col. (r) dr. Mircea DOGARU