sâmbătă, 2 martie 2013

Despre dureri de dinti, comunicate si masele stricate

Ultimele zile au fost pentru mine un cosmar – odata ca mi s-a defectat Daciuta, a doua oara ca am avut o durere cumplita de dinti si a treia oara ca parca a dat dracul iama in armata de rezerva. Pe primele doua le-am rezolvat, sunt oleaca mai chel in gura si mi-am reparat masina. A treia e mai complicata – nu depinde doar de mine si resursele mele. Iata despre ce este vorba – nici nu s-a stins isteria de pe blogurile filialelor SCMD unde au fost averse de ineptii, injurii si „porcaieli”, certuri ca la usa cortului, in total dezacord cu un limbaj civilizat, si apare LIMBAJUL DE LEMN al ANCMRR care, ziua si comunicatul, nu mai inceteaza cu ploconelile – daca inainte erau in fata lui Gabriel Oprea si a UNPR-ului acum si-au largit paleta, adaugandu-i pe dl. Prim ministru Victor Ponta si USL (nadajduiesc ca domniile lor, mai pe urma pomeniti, n-o sa plece urechea la „odele” puturoase, cu miros de rautate si stricaciune, venite din partea unor indivizi fara coloana vertebrala, care una spun si alta fac.De altfel, zilele trecute, prin trompeta Nicolicea, UNPR-ul si-a spus punctul de vedere. Acum o sa-l comentez, dupa cum l-am inteles eu, pe al vuvuzelei Iliescu.


Asadar:
Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (A.N.C.M.R.R.) atrage atenţia asupra faptului că orice demers pe care şi-l asumă pensionarii militari trebuie să fie în acord cu principiile şi valorile Armatei Române. În acest context, intenţiile SCMD privind organizarea unei pichetări a sediului USL din Capitală stârnesc îngrijorare prin conotaţiile politice pe care conducerea Sindicatului le-a dat de-a lungul timpului acţiunilor sale.
Adica, dupa parerea d-lui general Iliescu, principiile si valorile Armatei Romane sunt cele care stabilesc ca pensionarii militari sunt asistati social. Ca statutul de cadru militar in rezerva nu inseamna doar un grad in fata unui nume, trecut pe un cupon de pensie. Si apoi vreau sa-i reamintesc, ca dumnealui e cam scurt la memorie, probabil si din cauza varstei ceea ce este scuzabil, NU SCMD A FACUT SLUJ IN FATA UNPR CI ANCMRR. SCMD nu a „cantat ode” nimanui, niciodata. SCMD a incheiat aliante, ceea ce e cu totul altceva decat ASERVIREA.
Pornind de la premisa că obiectivul comun al tuturor asociaţiilor de pensionari militari este menţinerea pensiilor majorate şi reîntregirea celor diminuate în urma recalculării, A.N.C.M.R.R. face următoarele precizări:
1.     USL este până în acest moment cel mai serios partener politic pe care l-au avut pensionarii militari şi asociaţiile care îi reprezintă. Trebuie să fim conştienţi că protocolul de colaborare semnat cu ACS (Alianța de Centru Stânga) din cadrul USL este în vigoare şi că, până acum, a fost respectat de către partenerul nostru politic.
Daca USL este cel mai serios partener, de ce in 2011 - 2012 ANCMRR avea „UNPR-ul in suflet”? Adica atunci USL-ul nu era bun, ca era in opozitie. Acum, la putere fiind, sunt cei mai buni.
2.     Mai mult, există voinţa şi implicarea necesară atât la vârful USL cât şi la nivelul instituțiilor pentru remedierea problemelor semnalate, inclusiv şi mai ales întregirea celor 10% din pensiile care au scăzut în urma recalculării.
Adica, domnule general Iliescu, acceptati recalcularea? Pai cum mama naibii, chiar USL spune ca a fost incorecta?  "Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale... Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!" Cam asa si dumneavoastra, domnule general Iliescu (Farfuridi).
3.     Campaniile de denigrare şi atacurile la persoană nu servesc intereselor pensionarilor militari, ci servesc intereselor unor foşti camarazi de­-ai noştri care au acceptat să fie părtaşi la dezinformări, manipulări şi jocuri politice de cea mai joasă speţă.
Campaniile de denigrare si manipulare le faceti dv. d-le general Iliescu. Si le-ati facut si anul trecut, in detrimentul pensionarilor militari.
4.     Pensionarii militarii nu sunt şi nu trebuie să devină masă de manevră pentru cei care-şi urmăresc doar interesul personal. Constatăm de luni de zile că onoarea unora dintre auto-proclamaţii lideri ai pensionarilor militari a apus o dată cu răsăritul unor  interese financiare strict personale, la care mulţi dintre cei care au purtat şi poartă uniforma Armatei Române nici nu îndrăznesc să spere vreodată.
Va mai amintiti, d-le general Iliescu, cine a spus ca „UNPR este partidul nostru de suflet”?
5.     Atacul mincinos la adresa premierului Victor Ponta şi la adresa vice-premierului Gabriel Oprea  este în contradicţie cu faptele şi cu realitatea concretă. Recalcularea a adus creşteri pentru 85% din pensiile din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi, respectiv, 90% din pensiile celor din MApN. Acesta este adevărul pe care îl pot demonstra, cu talonul de pensie în mână, zeci de mii de camarazi de-ai noştri.
Domnul prim ministru Victor Ponta nu este atacat de SCMD. Doar i se aminteste ca a promis ceva si trebuie sa indeplineasca promisiunea.
Cat despre dl. Oprea, cu dumnealui e alta speta.
In alta ordine de idei, cum v-ar conveni, d-le general Iliescu sa aveti 85% maini, 85% picioare, etc, etc? Asa si cu corpul pensionarilor militari.
6.     Dezinfomarea, manipularea şi incitarea la confruntări între pensionarii militari şi asociaţiile care îi reprezintă riscă să ducă la distrugerea spiritului de corp care caracterizează Armata Română. Col (r) Dogaru Mircea, prin declaraţiile şi acuzaţiile mincinoase pe care le face, riscă să îi învrăjbească pe militari împotriva militarilor, pe cei care au pierdut în urma recalculării împotriva celor care au câştigat în urma acestui proces.
Dl. Col.(r) Dogaru Mircea nu starneste confruntari intre categoriile de militari in rezerva – acestea sunt rodul obedientei dv. d-le general Iliescu.
7.     Singura soluţie viabilă pentru întregirea pensiilor care au scăzut este dialogul onest, deschis şi constructiv.  Atacurile, denigrarea, minciunile şi dezinformarea nu fac decât rău atât celor care vor ca pensiile lor să revină la nivelul anterior cât şi la nivelul întregii categorii a pensionarilor militari.
Toti dorim reintregirea pensiilor, doar ca unii dintre noi vrem sa fie corecta.
Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere  „Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR) militează atât pentru menţinerea la nivelul actual a pensiilor care au crescut în urma recalculării, cât şi pentru întregirea pensiilor militare care au scăzut, şi nu din vina militarilor, în anii trecuţi. În acest sens, susţinem demersurile iniţiate deja de către USL şi Alianţa de Centru Stânga și avem încredere în premierul Victor Ponta și în vice-premierul Gabriel Oprea.  În toate discuţiile purtate cu factorul politic, A.N.C.M.R.R. a mizat şi va miza în continuare pe corectitudinea solicitărilor camarazilor noştri şi pe reprezentativitatea pe care o avem la nivelul acestei categorii. A.N.C.M.R.R. nu va utiliza niciodată forţa zecilor de mii de membri ai săi în scop politic şi nu va recurge la presiuni, şantaj sau ameninţări la adresa partenerilor noştri politici, aşa cum, din păcate, procedează anumite structuri asociative.
A.N.C.M.R.R.  este cea mai mare asociaţie a cadrelor militare şi va continua să reprezinte şi să apere drepturile şi interesele camarazilor noştri trecuţi în rezervă şi în retragere, precum şi ale familiilor acestora.  În acest scop, Asociaţia utilizează exclusiv mijloacele care au făcut şi fac onoare hainei militare, apărând şi promovând în acelaşi timp valorile Armatei Române, conform devizei ,,PATRIE – ONOARE – DEMNITATE”.
No comment! Gargara.
Iata, dragi prieteni, inca o masea care ma doare rau de tot si trebuie tratata. Daca nu – extrasa! 

PS - In alta ordine de idei, pentru ca tot a venit primavara, La Multe Primaveri cu Sanatate si Pensii Netaiate!

Lt.col.r. Simion Suciu
Presedintele Filialei 1 Beius a SCMD

3 comentarii:

 1. FASCIMUL PARAMILITAR LA PORTILE ROMANIEI !
  Pensile sunt extrem de importante. Ele merita sute de editoriale, filme si chiar un roman fluviu. Pe mine ma deranjeaza rau altceva....Creiarea unei miscari fasciste.
  dogariene. Armata trebuie sa ramana neutra si apolitica. Dorinta lui M. Dogaru de a creia din militarii pensionari o miscare politica este extrem de grava...amintind de camasile negre, cenisii , verzi sau de alta culoare. Minerii sunt inlocuiti de fosti miliari.
  In cazul in care Ponta nu se disociaza de gasca vor avea grija altii. Serviciile occidentale monitorizeaza
  aceasta miscare para fascista. Sa nu uitam ca Hitler a inceput miscarea sa cu 6 oameni....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Robert Horvarh, mergeti prea departe.
   1. Nu este un fenomen paramilitar pentru ca membrii SCMD sunt militari sadea, profesionisti, cu acte in regula, oricand putand comanda un esalon.
   2. Pensiile sunt extrem de importante pentru ca sustin traiul pensionarilor - ele nu merita editoriale si nici discutii - ele trebuie readuse la cuantumul din 2010.
   3. SCMD nu este o miscare fascista ci una revendicativa. Drept dovada Platforma CNSC.
   4. Armata activa da - cei din armata de rezerva au dreptul de a face politica. Asta o spun legile Romaniei.
   5. Nici o grija cu minerii - SCMD nu face politica decat Politica Nationala.
   6. Serviciile n-au ce monitoriza - trebuie doar sa intre pe Google si se informeaza. Actiunile SCMD au un caracter transparent.
   7. Nu asociati personajul Dogaru cu personajul Hitler - faceti o mare greseala.

   Altcumva, multumesc pentru vizita.

   Ștergere
  2. Bine spus domnule Suciu, si in articol si in comentariu. Domnul Hortath se baga in seama peste tot, cauta prozeliti.

   Ștergere