joi, 6 mai 2010

Iau decizii corecte


„Iau decizii corecte” este un proiect elaborat de Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaş”, participant la Concursul naţional de proiecte antidrog „Împreună”, iniţiat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, având ca obiectiv fundamental reducerea factorilor de risc faţă de consumul de alcool, tutun şi droguri la adolescenţi şi preadolescenţi. Partenerii liceului în acest proiect sunt Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, Autoritatea de Sănătate Publică Bihor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, Episcopia Ortodoxă a Oradiei, Serviciul Internaţional de Salvare a Copiilor, Organizaţia din România, Casa Corpului Didactic, Primăria Municipiului Beiuş, Şcoala cu clasele I-VIII Bunteşti, Şcoala cu clasele I-VIII Curăţele, Şcoala cu clasele I-VIII Meziad – structură a Şcolii cu clasele I-VIII Remetea şi Comitetul de părinţi.
În cadrul acestui proiect, în după-amiaza zilei de 5 mai a.c. au avut loc două lectorate cu părinţii elevilor din clasele a IX-a A,B,C şi a X-a C intitulate „Părinte pentru copilul meu” şi „Anturajul copilului meu”. Alături de aceştia au mai participat directorul adjunct al liceului, prof. Eugenia Lezeu, prof. Mihaela Bulc, Adriana Gligor, Mircea Rotaru şi Bogdan Iordache – diriginţi iar din partea Comitetului de Părinţi ec. Adriana Vesa.
Prof. psiholog Nicoleta Stoiţa a expus părinţilor problemele cu care se confruntă elevii în şcoală şi în societate dar şi tentaţiile din ziua de azi, formele şi metodele de combatere ale consumului de droguri şi fumatului dar şi necesitatea unei strânse legături între profesor şi părinte în efectuarea actului educaţional iar apoi s-a trecut la discuţii. Părinţii prezenţi la această întâlnire au considerat-o interesantă şi constructivă.
Simion Suciu