sâmbătă, 11 februarie 2017

PANFIL BURAN - 1 AN DE LA PLECAREA SA DINTRE NOI

         Pe 12 februarie 2017 se împlinește un an de când a plecat dintre noi plt.adj.principal (r) Panfil Buran. 
         

S-a născut în satul Mușca, comuna Lupșa, jud. Alba în data de 1 septembrie 1946. A urmat, la București, Școala Militară de Muzică. În anul 1964 a fost stagiar la U.M. 01334 Beiuș iar în 1965 a fost repartizat ca sergent major de muzici militare în aceeași unitate.
 Om cu o deosebita conduită morală și civică, subofițer de muzică, bun profesionist dar și bun coleg, a activat în Fanfara Militară a U.M. 01343 Beiuș până la desființarea acesteia, în 1998 iar dupa aceea, alături de colegii muzicanți disponibilizați, până în 2008 în Fanfara Cercului Militar Beiuș. A dirijat Corul Bisericii Ortodoxe Sf. Dumitru din Beiuș până la sfârșitul vieții. A fost un trompetist foarte bun dar și un acordeonist excepțional, un bun armonist și, desigur, dirijor. A făcut parte din diferite formații artistice din zonă iar în anul 2003, alături de Nicu Fărcuț, Sebastian Lucuța l-au acompaniat pe Gheorghe M. David și au realizat cd-ul De pe Valea Roșiei. 
       Panfil nu știa să spună nu se poate; întotdeauna, cu un zâmbet blând, căuta o soluție. Spun asta, și știu ce spun, pentru că am colaborat cu acest om mai bine de 20 de ani. De o bonomie ieșită din comun și cu un calm imperturbabil era imposibil să nu-l îndrăgești pe acest om.
         Din păcate, ziua de 12 februarie 2016 a marcat întreruperea firului vieții acestui bun camarad. Fără Panfil, Beiușul este mai sărac. A plecat regretat de familia, colegi, prieteni și, în general, de beiușeni.

           Bunul Dumnezeu să-l odihnească!Simion Suciu

2 comentarii:

  1. In anul care a trecut am incercat sa-mi fac curaj si sa gasesc cuvintele potrivite, sa va multumesc, dumneavoastra si tuturor celor care ne-au fost alaturi. Fara a avea pretentia ca acum am reusit sa gasesc cea mai portivita forma, vreau sa va cer sa-m dati voie ca prin intermediul blogului dumneavoastra sa transmit ”Lumii lui Simion” si beiusenilor, multumiri pentru aprecierile la adresa celui care mi-a fost tata si pentru sprijinul pe care l-am simtit. Doresc sa-i asigur pe toti cei care l-au cunoscut de toata consideratia noastra, pentru modul in care stiu sa intretina o comunitate bazata pe valorile morale adevarate. Mai mult de 20 dintre ultimii ani, legatura cu Beiusul am pastrat-o prin tata, dar nu se pot descrie trairile prin care am trecut in ultimul an, când am simtit caldura si sprijinul celor din jur. Va multumim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i pentru ce. Mi-am facut doar datoria. Panfil a fost un om deosebit, mi-a fost bun coleg si un bun prieten.

    RăspundețiȘtergere