duminică, 21 aprilie 2024

ROȘIA. FESTIVALUL DE PRICESNE „CÂNTAȚI DOMNULUI CÂNTARE NOUĂ - EDIȚIA A XIV-A

 Duminică, 21 aprilie , program cu ora 12.00, la Biserica Ortodoxă din localitatea Roșia, județul Bihor, a avut loc a XI-a ediție a Festivalului de prețuri „Cântați Domnului cântare nouă”. Biserica a fost arhiplină, localnici și credincioși din alte localități, iar la festival au participat școlari și preșcolari din Țara Beiușului, dar și din alte localități: Oradea, Cheresig, Vadu-Crișului și Bulz,  precum și interpreți de folclor. Finalul a aparținutului Corului Asociației Avram Iancu din Beiuș.

Înainte de începerea festivalului, preotul Ciprian Pop și fiica sa, Antonia Pop au susținut un microrecital, cântând împreună cu sala. Deschiderea festivalului a fost marcată prin cuvinte, scurte și pline de conținut, ale preotului paroh Dorel Haidu, prof.Valentina Silaghi, directorul Școlii Gimnaziale din Roșia și primarului comunei Roșia, Florin-Remus Moțiu. Prezentarea festivalului a fost realizată de prof. Gheorghe M. David, la ideea mea, acum 16 ani (2008), a avut loc prima ediție. De reținut că, în cei doi ani de pandemie, festivalul nu a avut loc, de aceea, în acest an are loc ediția a XIV-a și nu ediția a XVI-a, cum ar indica trecerea anilor (2008 - 2024). 

Primii artiști au fost școlarii de la Școala gimnazială Roșia apoi festivalul s-a desfășurat conform ordinii stabilite anterior. De remarcat că la punctul 3 din program, prof. Gheorghe M. David a interpretat priceasna „Isuse-al meu”, rugțndu-l pe părintele Ciprian Pop să cânte împreună, ceea ce s-a și întâmplat, spre satisfacția credincioșilor.

Participanții au primit diplome, iar după evoluția din concurs au fost invitați la masă.



GALERIE FOTO