marți, 28 ianuarie 2014

NOAPTEA MINȚII ORI MISIUNE?

Nu mică mi-a fost mirarea când, printr-un mail, am fost inștiințat de faptul ca un ONG, din care, din păcate și eu fac parte, si anume A.N.C.M.R.R., a emis un comunicat impotriva propriilor membri. Văzând textul comunicatului am rămas surprins de cantitatea de răutate și ipocrizie concentrate într-un număr limitat de cuvinte. 
Mă gândesc cui folosește atâta răutate? În orice caz, rezerviștilor nu.
Este cumva executarea unei comenzi politice? N-am de unde ști.
Dar ce pot să fac e să vă prezint acest comunicat ”văzut de Simion”.
Ca sa fie clară treaba, am sa iau defalcat acest comunicat și să-l comentez, nu de alta dar nu trebuie lăsat nimeni nici să batjocorească haina militară și nici pe cei care au purtat-o ori o poartă.

Dar mai întâi, ca să nu vorbim fără acoperire, să vedem ce este A.N.C.M.R.R.:
” este o structură asociativă, constituită prin liberul consimţămînt al cadrelor militare în rezervă şi în retragere, provenite din Ministerul Apărării Naţionale. Reprezintă şi apără drepturile cadrelor militare în rezervă şi în retragere, ale familiilor acestora, în relaţiile cu M.Ap.N., cu celelalte autorităţi şi instituţii publice, centrale şi locale, precum şi cu organizaţii similare din ţară şi străinătate. În spiritul devizei asumate, realizează cerinţele cultivării patriotismului, înfăptuirii aspiraţiilor membrilor săi în domeniul militar şi de protecţie socială.”(http://A.N.C.M.R.R..ro/ , Statutul A.N.C.M.R.R. )
Apoi să vedem ce este S.C.M.D.:
Sindicatul ”Cadrelor Militare Disponibilizate” este o organizaţie sindicală
independentă, apolitică, constituită democratic, prin voinţa exclusivă a membrilor săi, în strictă conformitate cu prevederile Legii 54/2003. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate are următoarele scopuri principale:
a) realizarea unităţii şi forţei de acţiune ale membrilor săi pentru punerea în valoare şi apărarea drepturilor, libertăţilor, intereselor legale şi legitime ale tuturor categoriilor de militari;
b) acţionarea prin toate mijloacele legale pentru îmbunătăţirea protecţiei sociale a cadrelor militare de toate categoriile, pentru respectarea, promovarea şi apărarea drepturilor şi intereselor lor sociale, economice şi civile;
c)asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale cadrelor militare disponibilizate, în rezervă sau în retragere: (
Statutul SCMD)
De ce am făcut aceste precizări o să vă dați seama în rândurile ce urmează.

Text copiat ad literam de pe http://A.N.C.M.R.R..ro/
”COMUNICAT NR.37
21.01.2014
În ultimul timp, conducerea S.C.M.D., respectiv col.(r) Dogaru şi câţiva şefi de filiale S.C.M.D. desfăşoară o propagandă furibundă împotriva  A.N.C.M.R.R. Motivul este declanşarea acţiunii judiciare pentru ANULAREA HOTĂRÂRII JUDECĂTOREŞTI NR.83/ 18.08,2009, privind acordarea personalităţii juridice Sindicatului cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere.  A.N.C.M.R.R. a constat (contestat?) de la început faptul că o astfel de structură nu respectă legea sindicatelor (54/ 2004) şi nici statutul de cadre militare al membrilor acestuia. (Doamne, grea mai e limba română! O să încerc, după umilele mele cunoștințe să corectez acest comunicat)
Cât timp acţiunile desfăşurate de S.C.M.D. se încadrau în scopurile luptei comune pentru apărarea drepturilor pensionarilor militari, nu am contestat existenţa unei asemenea structuri. Nu am fost de acord cu manifestările în stradă, uneori chiar în ţinută militară şi cu violenţele de limbaj nedemne pentru nişte cadre militare, precum şi faptul că îşi arogă reprezentativitatea pentru toate cadrele militare în rezervă şi în retragere şi a familiilor acestora.”
Aș dori să le amintesc DOMNILOR PREȘEDINTE RESPECTIV CONSILIER JURIDIC AI  A.N.C.M.R.R. ca un sindicat se deosebește foarte mult de un ONG iar dacă nu știu, nu au decât să pună mâna pe Statutul SCMD și să îl studieze, poate așa se mai pun la punct și cu limba română și mai învață și dumnealor câte ceva. Dar de fapt, alta e durerea - nu le convine că mai este cineva înafara lor care se ocupă de problema cadrelor militare în rezervă. Acest SCMD le stă ca un ghimpe-n coastă.
După rezolvarea acceptabilă, în mare parte, a problemelor legate de pensii, presiunile S.C.M.D. pentru obţinerea unor drepturi care nu pot fi acordate în actuala situaţie au continuat. Uită astfel că guvernul actual a anulat prevederile din OUG nr.1/ 2011 privind restituirea diferenţei dintre pensia din decembrie 2010 şi pensia revizuită potrivit actului normativ menţionat şi a acceptat ca pensiile să fie acordate în cuantumul din decembrie 2010, începând din octombrie 2013, cu fonduri asigurate din bugetele instituţiilor respective. 
Aici, oleacă le dau dreptate. În iarna anului 2011, când aproape toate pensiile militare au fost ”tăiate” cu sume până la 69%, SCMD a fost bun, drept dovadă s-au aliat cu SCMD si, în ciuda ”demnității” lor atât de mult trâmbițate, cu burtica goală, au strigat și ei ”Jos Băsescu” la Iași, Focșani și în alte localități, de Ziua Unirii dar și cu alte ocazii. 
Cum se numește asta - eu cred că ipocrizie. (DEX - IPOCRÍT, -Ă, ipocriți, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care se arată altfel de cum este; (om) prefăcut, fățarnic. 2. Adj. (Despre manifestările oamenilor, fizionomie etc.) Care trădează, arată ipocrizie. – Din fr. hypocrite.)
Cea mai mare parte a pensionarilor a (au) înţeles situaţia, nu şi conducerea S.C.M.D., care i-a îndemnat să deschidă acţiuni în instanţă pentru recuperarea unor sume care nu se încadrează în prevederile legislaţiei existente. Uită domnul Dogaru milioanele de lei cheltuite de membrii S.C.M.D. cu procese ce nu puteau fi câştigate, având în vedere deciziile Curţii Constituţionale !!!
Ca să respectăm cursul evenimentelor, vă încunoștiințez, domnilor, că SCMD a deschis procese încă din anul 2011, din vremea când dumneavoastră încă vă mai frământați și făceați, în numele autoproclamatei ”demnități”, sluj la dl. Ministru Oprea. Ulterior, ați perseverat și v-ați ”îndoit” și mai mult, încălcându-vă propriul statut (Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere ( ) este persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, independentă, democratică, apolitică, nonprofit şi deschisă”.), declarând public: “Domnule ministru, propunerea mai sus menţionată o vom concretiza într-un APEL pe care îl vom adresa şi altor cadre din conducerea UNPR-ului (preşedinte şi secretar general), pentru că dorim ca acest partid să devină partidul de suflet al nostru, partid care ne-a păstrat rangul şi onoarea noastră ca militari ai rezervei armatei române, partid care are în compunerea sa generali şi ofiţeri în rezervă cu un înalt simţ al onoarei şi al datoriei faţă de patrie, partid pe care dorim să ne sprijinim la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite.”
Unde vă este coloana vertebrală, domnilor? Sunteți siguri că membrii A.N.C.M.R.R. sunt de acord cu cele declarate? Eu unul, NU. Nici cei 26500 uitați de dv.
Personal, cred că nu este problema A.N.C.M.R.R. care este cuantumul pensiei unui rezervist, care sunt căile prin care acesta își face dreptate și nici câti bani cheltuie în acest scop, atâta vreme cît sunt scoși din buzunarul rezervistului. Alo, domnule general Iliescu! nu-mi spuneți dumneavoastră mie câtă pensie trebuie să am și nici ce să fac cu banii mei. În schimb, dacă mi se face o nedreptate, pentru faptul ca sunt membru A.N.C.M.R.R. trebuie să va luptați să o reparați, nu doar să așteptați să vă plătesc cotizația.  Dar cotizația o cereți iar de făcut nu faceți nimic. Și acuma, domnule iliescu, să vă mai spun una tare (și bună) - tocmai s-au câștigat oarece procese și s-a sesizat chiar Curtea Constituțională http://r-26500.blogspot.ro/2014/01/dilema-la-iccj-si-sah-asupra-mapn-un.html. Ei, cum e? Oare nu cumva vă deranjează această sentință care recunoaște Legea 164 și care, în varianta ”Erga Omnes” ar stârni multe vaiete prin A.N.C.M.R.R.?
În altă ordine de idei, 26500 de militari păgubiți vi se pare o cifră neglijabilă? Cum puteți spune că o persoană poate să accepte și înțeleagă că din pensia din care își duce traiul de zi cu zi i se taie 69%? Pe ce planetă trăiți, domnilor? Chiat atât de proști ne credeti?
Armata americană se luptă pentru 1 (unu) om iar dumneavoastră negați 26.500? 
 
Toate aceste aspecte nu au fost puse în discuţie de noi. 

Dacă nu le-ați pus în discuție, care-i problema dumneavoastră ? Cu ce vă deranjează ce face vecinul? Ori sunteți agitați pentru că nu i-a murit capra?

Numai că, la convocarea (Consiliul Național al Reprezentanților, ceva despre ceea ce se vede că dumneavoastră nu ați auzit încă) de la Alba Iulia a S.C.M.D. din noiembrie, anul trecut, domnul Dogaru a atacat  şi conducerea acesteia cu acuzaţii şi jigniri dure, inacceptabile şi incorecte, fapt pentru care Asociaţia noastră a decis să deschidă o acţiune în instanţă pentru anularea hotărârii de acordare a personalităţii juridice a S.C.M.D.

Nu a atacat nimeni acest ONG. Nu a jignit nimeni nici A.N.C.M.R.R., nici conducerea acesteia.

Aşa cum aţi putut lua la cunoştinţă din comunicatul anterior, noi nu am chemat în instanţă S.C.M.D. ci am cerut instanţei să anuleze hotărârea prin care a acordat personalitate juridică acestuia, întrucât se încalcă prevederile articolelor 1-4 din Legea sindicatelor (Legea nr.54/ 2003), care statuează cine şi cum se poate constitui în organizaţie sindicală, respectiv numai persoanele care au un contract de muncă sau o convenţie de prestări servicii, inclusiv funcţionarii publici.
Organizaţia sindicală presupune existenţa unor angajaţi şi a unui angajator. Ceea ce nu este cazul pentru pensionari, având în vedere şi Decizia nr.469/ 2003 a Curţii Constituţionale, anexată, care precizează: „pensionarii nu pot constitui organizaţii sindicale”. Respingând o excepţie de neconstituţionalitate formulată de pe această temă, referitoare la art.2 din Legea nr.54/ 2003. Ori, toţi membrii S.C.M.D. sunt pensionari, situaţie care nu a fost menţionată nici în cererea de obţinere a personalităţii juridice, nici în statutul S.C.M.D.

În plus, nu aveți niciun motiv să dați în judecată SCMD și atunci atacați mîrșav, pe la spate, evitând o confruntare directă în care nu aveți nici o șansă.
Și vă mai comunic că în România există  oficial o Federatie Nationala a Sindicatelor Pensionarilor dinRomania, si, in plus, 3 sindicate de nivel national. De curiozitate, tastați pe Google ”sindicatul pensionarilor” și o să ramâneți foarte surprinși de câte rezultate veți găsi. OARE CHIAR TOATE SUNT ÎNAFARA LEGII?

Dacă am avea în vedere că este vorba de „cadre militare în rezervă”, deci aflate în evidenţa Armatei, pentru mobilizare, nici această categorie nu are dreptul să se constituie în sindicate, potrivit art.4 din Legea nr.54/ 2003.

Nici aici nu aveți dreptate pentru ca niciun membru de sindicat nu este activ iar apartenența la sindicat, după trecerea în rezervă, nu este interzisă. Nu știu după ce legi vă ghidați dumneavoastră dar, categoric, nu sunt cele bune.  http://ebookbrowsee.net/lege-nr-54-din-2003-legea-sindicatelor-actualizata-doc-d163941884

Mai mult, S.C.M.D. a ieşit din limitele hotărârii de acordare a personalităţii juridice şi a inclus în statutul său prevederile care permit ca membrii săi să provină şi din alte categorii de cadre militare, dar şi să aibă filiale în străinătate, să facă asocieri cu alte structuri nemilitare (vezi – Consiliul Naţional al Societăţii Civile), printre ai căruia lideri se numără şi preşedintele S.C.M.D. Oare ce legătură are C.N.S.C. cu cadrele militare disponibilizate, în afară de setea de afirmare şi de mărire a domnului Dogaru ?!
În ce priveşte filiala din Republica Moldova a S.C.M.D. această acţiune, dacă nu este aprobată de organele competente din ambele ţări, pe cale diplomatică, poate genera neplăceri serioase în relaţiile României cu această ţară.

Tocmai asta e problema. Nu poți trăi izolat de societate. Nu mai suntem în cazarmă. Ați uitat că suntem în NATO iar nu în defunctul Tratat de la Varșovia? Unde scrie că este interzis?

Reacţia dură, de condamnare, etichetare şi injurioasă a S.C.M.D., mai ales a preşedintelui acestuia, la adresa  A.N.C.M.R.R. şi a conducerii acesteia denotă frica teribilă că li se va lua „jucăria”, ştiind că înregistrarea şi dobândirea personalităţii juridice s-a făcut cu nesocotirea flagrantă a legii, fapt pentru care domnul preşedinte Dogaru poate fi tras la răspundere pentru inducerea în eroare a instanţei, dar şi în faţa membrilor sindicatului, atraşi într-o aventură menită să satisfacă ambiţiile unui om, pentru care ei au cheltuit, în instanţe şi cotizaţii, sume apreciabile de bani, fără un rezultate notabile.

Nu m-am simțit deloc, nici eu, nici colegii mei, într-o aventură. Aventura ați creeat-o dumneavoastră când ați întors spatele la 26500 pensionari. 
Cred ca frica este în ograda dumneavoastră. 
Dogaru tocmai a fost tras la răspundere de către președinții de filiale la CNR de la Alba Iulia și iată - a rămas președintele SCMD. 
Dumneavoastră, domnule Iliescu, ați avut curajul să stați în fața votului președinților de filiale și subfiliale? Mie nu mi s-a părut că s-a întâmplat așa.

Amintim că există o asociaţie legală a cadrelor militare disponibilizate, respectiv Asociaţia cadrelor Militare Disponibilizate din România înfiinţată în anul 2003, care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legislaţia în vigoare, afiliată la A.N.C.M.R.R.

Dar nu este SINDICAT . Si ce-ați dori dumneavoastră? SCMD să se afilieze la ANCMRR? 

În fine, iată că am ajuns la sfârșitul comunicatului (37/21.01.2014 al A.N.C.M.R.R. Asupra mea planează o întrebare - cine pe cine dă în jucecată? ANCMRR-istul Suciu S. Simion pe SCMD-istul Suciu Simion Simion sau invers?


Grea întrebare... Poate mă descâlcește cineva...

P.S. 

Acesta este un drept la replică. Menționez că fac parte din ambele organizații în calitate de membru. Daca am adus jigniri cuiva, deși nu am avut intenția, îmi cer scuze public.

Simion Suciu


14 comentarii:

 1. BINE SPUS COLEGA! URMEAZA MAINE O REZOLUTIE si din partea ANCMRR-istilor de la BRAD, votata in Adunarea Generala.

  RăspundețiȘtergere
 2. Un pdv corect argumentat.Pentru un orgolios general cu prea multe stele ,incalificabil gestul de a lovi in proprii camarazi pentru a obtine... ce ? Daca ar avea un strop de demnitate,si-ar da demisia cu scuze publice.Daca.

  RăspundețiȘtergere
 3. Spre rusinea meam fost si eu pemtru o scurta perioada de timp,membru al ANCMR.cand am vazut cu ce se ocupa si cine sunt cei din conducerea filialei locale si ai conducerii la nivel national,mi-am luat repede "picioarele la spinare',considerand o jignire grava a onoarei si demnitatii de om si militar sa am "colegi si camarazi" asemenea specimene, un afront grav adus institutiei militare si adevaratilor militari "activitatea" servila si scarboasa a unor "cizme" ca acest Iliescu si compania.Pentru rolul sau complet nociv si incalcarea grava a propriului statul,cer desfiintarea ANCMR si tragerea la raspundere a conducerii pentru gravele prejudicii de imagine aduse institutiei militare si slujitorilor ei.Indivizii iresponsabili,venetici si tradatori ,distrug simbolurile ARMATEI ROMANE,pentru o "stea' in plus sau pentru diferite avantaje materiale.Totodata,este necesar si urgent,un control al modului in care sunt folositi banii din cotizatii,cei alocati fiindca este "de utilitate publica"(poate de ..."utilitate politica"!),sponsorizari,diverse.Din banii cui se platesc spriturile si mesele copioase la care participa doar ...."cei alesi" ? Din cotizatiile ...."fraierilor"?Faradelegea este cea care ghideaza activitatea acestei asociatii "de utilitate publica" si care este "ghidonata" de interesele politice pe care le servesc Iliesc @compania de pupini....... In ultima perioada,la "ordine si indicatii pretioase",sunt alesi in conducerea filialelor doar fosti politruci si ofiteri de informatii (sau care au lucrat in structuri de acest tip).Oare DE CE? -sepia

  RăspundețiȘtergere
 4. Felicitari pentru articol si pentru justa intelegere a evenimentelor si a deciziilor.
  Cpt.cdor. (rez) Alexandru Groparu

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumesc mult pentru aprecieri. Nu am facut nimic decat sa "stau stramb si sa incerc sa judec drept", cum spunea tata. Esentialul e ca musai sa gasim o formula sa ne unim, sa lasam de-o parte orgoliile si sa ne aparam interesele. Unitate - asta e deviza care trebuie sa ne insoteasca mereu.

  RăspundețiȘtergere
 6. A-ti analizat corect situatia ingrata a conducerii centrale a ANCMRR si va felicit pentru pozitia dvs.La nivel de subfiliale jedetene cum este cea de la Roman domneste armonia intre membrii celor doua entitati,multi rezervisit facand parte din ambele organizatii.Din pacate unii presedinti de filiale judetene au fost cumparati cu grade onorifice de colonel sau general fara acoperire legala(ex.Mancu ,pres. de la Neamt,care in loc sa sustina avansarea la gradul de general a unui colonel ,fost comandant de brigada s-a autopropus el desi nu a fost niciodata pe functie de general)Trebuie sa actionam din interior si mai ales acum avem prilejul sa hotaram soarta conducerii centrale in urma sentintei ce se va da si care este previzibila ,sa-i facem sa-si dea demisia sau sa-i demitem noi.Doamne ajuta si sa le dea si lor gandul cel bun!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc! Se pare ca avem pareri comune, la fel ca si arma - tancuri - chiar daca sunteti mai "vechi" in promotie decat mine.

   Ștergere
 7. Conducerea centrală a ANCMRR și conducerile câtorva filiale, îl susțin necondiționat pe Gabriel Oprea,
  e clar pentru toată lumea că ministru Dușa e pe această funcție doar pe post de ficus, nu doar pentru faptul că aceasta, prin UNPR/vezi Nicolae Onțanu și oamenii săi din MApN/vezi Cătălin-Ștefăniță Zisu, le asigură gratis sedii, utilități, avansări în grad și alte facilități precum confecţionarea unui costum militar de ceremonie pentru membrii CD ori realizarea şi întreţinerea site-ului ANCMRR, dar și prin faptul că au fost părtași la trocul cu grade și au facilitat atât asigurarea cu rezerviști a UNPR-ului cât și susținerea pe față a acestui partid încălcând astfel statului, dar mai ales la toate mașinațiunile făcute de Gabriel Oprea în legile 119 și 263 privind pensiile militarilor și în special prin OuG1.
  Majoritatea celor din structurile de conducere, s-a întâmplat să fie, taman cea care a obținut mari creșteri de pensii pe legea 119, gen șeful serviciului juridic, domnul comandor Constantin Alexandru, căruia retribuția din anii de diplomație i-a adus, pe legea contributivității, o pensie mult mai mare decât cea în baza legii pe care s-a pensionat. Și ca domnia sa sunt mulți din cei care au primit bani buni din altă parte, fără a avea altă legătură cu austeritatea vieții militare decât solda de grad, uniforma de ceremonie și câte un curs necesar pentru avansări.
  Se pare că domnul CA este de fapt adevăratul conducător din umbră al ANCMRR și cel care l-a susținut pe Gabriel Oprea pentru ca în noul proiect al pensiilor militare, pensiile de pe legea 119 să fie convertite direct în pensii militare fără a mai fie recalculate. Este singurul mod în care toate mașinațiunile , multe din ele cu iz penal, pot fi îngropate și vinovații pot scăpa nepedepsiți.

  RăspundețiȘtergere
 8. Preşedintele ANCMRR mulţumeşte din inimă “Excelenţei sale, Domnului PRIMAR Gl.mr.(r) dr.ing. NECULAI ONŢANU”
  În ziua de 21.02.2011 a fost semnat un nou protocol de colaborare dintre Biroul Permanent Central al ANCMRR şi Primăria Sectorului 2.
  În cuvântul său Preşedintele ANCMRR Gl.(r) prof.univ.dr. Mihai ILIESCU, şi-a exprimat “bucuria şi onoarea” de a se reîntâlni “cu Excelenţa Sa Domnul PRIMAR, cu reprezentanţii de elită ai Primăriei Sectorului 2″ pe care i-a rugat să primească “respectosul nostru salut ostăşesc însoţit de cele mai alese sentimente de preţuire şi recunoştinţă camaradereşti”.
  Preşedintele ANCMRR a subliniat în cuvântul său că semnarea colaborării are loc “În contextul întâlnirii de astăzi şi mai ales ancorat în realitatea cotidiană în care diferiţi comentatori şi aşa zişi formatori de opinie militară şi civică, din păcate şi din rândul unor militari animaţi de sentimente nejustificate de frustrare, de orgolii personale şi de grup, departe de esenţa militară, din interese politice, meschine sau chiar din afara contextului românesc, încearcă inducerea în opinia cadrelor militare în rezervă şi în retragere, a pensionarilor militari a ideii privind partizanatul şi aservismul politic al Conducerii ANCMRR.”
  Au fost prezentate de către preşedintele ANCMRR “unele activităţi, acţiuni şi demersuri de amploare şi cu mare încărcătură benefică pentru ANCMRR, organizate sau realizate cu sprijinul sau susţinerea directă a Primăriei Sectorului 2″ şi anume :
  “- Aniversarea a 85 ani de atestare istorică şi legitimitate juridică a ANCMRR cu participarea unor importante personalităţi politice, cultural – artistice, sportive, medicale, militare, din mediul academic, al Bisericii Ortodoxe Române şi reprezentanţi ai tuturor filialelor noastre şi structurilor similare din Sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, confecţionarea şi înmânarea pentru prima dată a emblemelor de onoare, a atestatelor şi diplomelor aniversare.
  - Instituirea Zilei Rezervistului Militar ;
  - Prelungirea concensionării de către Consiliul Judeţean Neamţ către Ministerul Apărării Naţionale a folosirii Complexului balneo-medical pentru încă o perioadă de 40 ani ;
  - Confecţionarea a câte un costum militar pentru toţi membrii Consiliului Director ;
  - Realizarea SITE-ului pe internet a Asociaţiei şi întreţinerea acestuia;
  - Susţinerea logistică a tuturor activităţilor importante organizate de Biroul Permanent Central în locaţiile : Cercului Militar Naţional şi Complexul militar „HAIDUCUL” ;
  - Mijlocirea unor demersuri către Ministerul Apărării Naţionale referitoare la pensiile militare.
  - Reprezentanţii conducerii Centrale au participat la toate manifestările organizate de Primăria Sectorului 2 cu prilejul tuturor evenimentelor comemorative ale istoriei poporului român şi ale armatei sale, precum şi a celor U.E.”
  Rămâne remarcabilă aprecierea d-lui Iliescu care afirmă “că parteneriatul cu Primăria Sectorului 2 în 2010 a contribuit direct la recunoaşterea reprezentativităţii ANCMRR în relaţiile cu Ministerul Apărării Naţionale, Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice, cu Parlamentul României şi partidele politice, în mass-media – mai ales prin intermediul „internetului”.”
  http://militar.infomondo.ro/actualitate/presedintele-ancmrr-multumeste-din-inima-excelentei-dale-domnului-primar-gl-mr-r-dr-ing-neculai-ontanu.html

  RăspundețiȘtergere
 9. Va multumesc domnule Karadeniz pentru completarile corecte si pertinente aduse materialului publicat de mine. Sper ca o sa citeasca si cineva de la ANCMRR.

  RăspundețiȘtergere
 10. Nu sunt tanchist d-le Suciu dar toata cariera mea am desfasurat-o printre ei in acel Centru de blindate din Roman,care in martie 1994 a fost distrus si acum se taie tehnica respectiva in schimb vecinii nostrii de la rasarit performeaza tehnica de tancuri ca forta de izbire si reducerea timpului de contact la cel mult 24 h pana in inima Europei.Doamne ajuta sa nu fie necesara folosirea ei!!

  RăspundețiȘtergere
 11. Dle.SIMION R.SUCIU va salut si va respect pt.profesionalismul si bunul simpt de care dati dovada ! Oare poate cineva sa ne spuna cine este "acest" gen.prof.doctor(FELCER) ILIESCU,cred ca este dintre acei care au dat ordin unor subordonati,care nu erau felceri numai abs.ai A.I.S.M, acad.tehnice,sau scolii de ofiteri,sa le intocmeasca lucrarea de felcerat,iar ei au citit-o sau nu in fata ,unei comisii indoielnice ca pregatire si profesionalism grabita sa mearga la masa la restaurant! Multi dintre acestia sunt in conducerea ANCMRR centrala si filiale judetene,altii sunt pup.....ling....si au ajuns generali ex.CLUJ.care nu indepl.cond.iar acum incearca sa ne dezbine,invrajbeasca,ca Basistii. Eu cred ca acestia au uitat ca si cu ajutorul subordonatilor au fost promovati in functii si grad,iar acum au si mai scurta mintea,de fapt au lunga nesimptirea si lipsa bunul simpt.Desigur ca nu se poate generaliza,dar cei cu musca pe caciula se stiu ei mai bine iar foarte multi subordonati de toate gradele ii stiu precis.SCMD s-a straduit sa rez.necazurile si celor ca ei si se straduieste in continuare,pt. a mentine unitatea si respectul societatii meritat militarilor rezervisti si activi! Cu stima si respect va saluta un col.rez.din Cluj pe toti cei ce iubesc adevarul,dreptatea,bunul simpt si au curajul sa spuna ca trebuie sa fim uniti! NU LASATI BATRANETEA SA NE UMBREASCA MINTEA SI VIATA!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Stejarul - fiti sigur(a) ca undeva, intr-un cotlon al calculatorului meu, sunt si date care, intr-un viitor apropiat vor vedea lumina zilei.

   Ștergere
 12. Suntem in ”bezna la amiaza”!?
  Raspunderea asupra actiunilor intreprinse de catre conducerea ANCMRR apasa deopotriva pe toti membrii organizatiei ( multi fiind si membrii SCMD ).
  Orice am face glontul a plecat, efectele - dupa pronuntarea instantei.
  "Beneficiarii"?
  Disponibilizatii ! ( sacrificatii pentru aderarea la NATO si integrarea in UE )
  Sa-i surpridem ! Nu putem fi dispersati cu aceste manevre !

  RăspundețiȘtergere