vineri, 24 ianuarie 2014

Despre Ziua Unirii... altfel

Astăzi este 24 ianuarie, se împlinesc fix 155 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Românească, atunci când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a strans sub acelasi sceptru romanii din cele doua principate surori. 
Ar trebui sa fie un moment de sărbătoare, de bucurie dar aceasta ne este umbrita de recentele evenimente tragice din Munții Apuseni - nu poți cu un ochi sa razi iar cu unul sa plângi, nu poți sa depui coroane când știi ca ai doi morți naționali, unul de-abia îngropat iar altul așteptând sa închei sărbătoarea pentru a-ți rezerva timp sa-l îngropi și pe el. Poate folosesc cuvinte nedelicate dar tot la fel de nedelicata, chiar tâmpita, a fost și acțiunea de salvare care s-a încheiat cu acest bilanț tragic.
Si ca sa nu cad în totala deznădejde, amintesc ca in aceste zile triste au fost trei oameni, trei moti - Argentin Todea, Gheorghe Giurgiu, Gheorghe Trif alaturi de localnicii din localitatea Petreasa (Alba) care au unit sufleteste Romania in fata durerii si au demonstrat ca "nu se poate" este o expresie depasita, prin gestul lor voluntar, uman si fara arginti - salvarea de vieti.
Din sufletul meu de mocan de la poalele Vladesei (tot o foaita de moț) le inmanez recunostinta mea si a familiei mele precum si diploma de OM.
Si pentru ca nu peste multa vreme vom aniversa trecerea prin Beius a Mariei Sale Avram Iancu, Craisorul Muntilor, sa ne unim idealurile sub sceptrul sau si sa ne apucam, incet dar sigur, sa ne reconstruim tara pentru ca, asa cum s-a vazut, MAI SUNT ROMANI IN ROMANIA.

2 comentarii:

 1. SCANDAL NATO FARA PRECEDENT !

  ARMATA ROMANA CUNOSTEA LOCUL EXACT AL PRABUSIRII AVIONULUI !
  PONTA IN RADARUL NATO
  ULTIMA ORA !
  SENZATIONAL SI TERMINAL :

  Serviciul de spionaj al armatei americane :
  La doar 15 kilometri de locul unde s-a prăbuşit aeronava, este amplasat cel mai performant radar din dotarea Armatei Române.
  ARMATA NU A FOST LASATA SA INTERVINA
  DATORITA UNUI ORDIN A PRIMULUI MINISTRU PONTA !
  E vorba despre o unitate de radiolocaţie, care cel mai probabil a continuat să aibă avionul lui Iovan pe ecran până la 40-50 de secunde înaintea prăbuşirii.
  Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (Supreme Headquarters Allied Powers Europe – SHAPE) analizeaza radarul si convorbirile intre diferite
  unitati ca si ordinele primite.
  Raport american :Sase avioane de transport CJ27 Spartan, două avioane Hercules dar şi elicopterele Puma Socat fac parte a sistemului de urgenţă şi salvare al Romaniei.
  Salvatorii au la dispozitie in caz de urgenta, conform indicatiilor NATO intreaga flota aeriană a Ministerului Apărării. În acest moment, Forţele Aeriene ale Ministerului Apărării al Romaniei au în dotare opt avioane de transport şi peste 30 de elicoptere.
  Specialisti ai armatei americane specializati Combat Search and Rescue (CSAR) analizeaza cazul si vor trimite
  un raport special la Pentagon.
  Voi revenii cu informatii speciale
  pe
  ROBERT HORVATH DEVA BLOG
  http://devanewyork.blogspot.com/

  ULTIMA ORA :

  COMENTARIUL AMERICAN ;
  AVIONUL A FOST OBSERVAT CU BINOCLUL IN CADERE !
  A EXISTAT PERICOLUL SA CADA PE STATIA RADAR !
  OFITERI NATO SUNT LA BUCURESTI !
  MULTE INTREBARI….PUTINE RASPUNSURI
  DECE DOCTORUL ZAMFIR NU A SUNAT 112 ?
  VREO DOUA ORE…..

  RăspundețiȘtergere
 2. 1.Domnule Robert Horvath, nu stiu cat este adevar si cat este fictiune din spusele dumneavoastra dar compania radar e la vreo 15 km. de locul unde a fost gasita epava.
  2. Armata, din cate stiu eu, a predat atributiile de salvare catre IGSU, odata cu infiintarea acestuia. "Misiunile ocazionale ale armatei sunt activităţi şi acţiuni pe care aceasta le primeşte de la cei în drept sau şi le asumă singură atunci când situaţia concretă din ţară o cere. Aceste misiuni iau forma unei implicări active şi consistente a unităţilor şi subunităţilor militare în ajutorarea populaţiei în caz de calamitate naturală (inundaţii, incendii devastatoare, cutremure de pământ puternice, viscole, alunecări masive de teren), catastrofe ecologice şi în alte situaţii în care numai intervenţia unor structuri specializate ale armatei pot rezolva problemele ivite în unele localităţi rurale şi urbane ale ţării." Desigur, dv. nu ati urmarit evolutia accidentului dar va spun eu ca in jurul orei 16.30 ministrul Mircea Dusa a anuntat la tv ca armata este pregatita pentru interventie dar asteapta confirmarea sa actioneze.
  3. Daca tot ati deschis discutia, nu v-am auzit spunand nimic de autoritatile care erau obligate sa localizeze accidentul.
  4. Categoric ca postarea dv. nu este legata de subiectul postarii mele. De data asta va iert dar daca se mai intampla , sa postati pe langa subiect, o sa va sterg postarea fara ezitare.

  RăspundețiȘtergere