joi, 25 noiembrie 2010

Delani - drum cu capcane

Scris de iv   
Joi, 25 Noiembrie 2010
altalt 










Pentru şoferii care circulă în direcţia Beiuş – Cluj-Napoca, trecerea prin satul Delani este o adevărată aventură – din suta în sută de metri sau chiar mai des, pe carosabil sunt adevărate capcane, mai ales noaptea.
Despre ce este vorba? În urmă cu doi ani, în acest sat se circula pe o singură bandă deoarece se lucra la amenajarea reţelei de canalizare menajeră. În vară, lucrările s-au încheiat şi bucuria şoferilor a fost mare – în sfârşit puteau să circule civilizat. Mare a fost bucuria dar de scurtă durată – după numai câteva luni drumul a devenit o pistă cu obstacole, de la intrarea în Delani, din direcţia Beiuş, eşti obligat să mergi pe contrasens, pînă la ieşirea din sat, datorită gurilor de canal fără capace, prost semnalizate, doar nişte pari cu pungi de unică folosinţă în vârf, puşi acolo de nişte săteni cumsecade, îţi indică pericolul. Nu mai vorbesc de circulaţia pe timp de noapte, când un şofer necunoscător al drumului este o victimă sigură.
Ce s-a întâmplat? Societatea comercială SC Romaro Impex SRL având ca administrator pe Edu Dorinel si Edu Floare, câştigătoarea licitaţiei (Contract nr. 7381atribuit în data de 14.11.2007, în urma licitaţiei pe S.E.A.P.) care a efectuat lucrările a construit prost gurile de canal, acestea nerezistînd traficului, lăsându-se sub nivelul carosabilului iar capacele de canal fiind fragile, au crăpat. Din discuţiile cu sătenii am înţeles că reprezentanţii SC Romaro Impex SRL au fost sesizaţi, au venit, au constatat, au promis că remediază şi… au plecat, nevăzuţi fiind de atunci, nici ei şi nici măcar un muncitor care să semnalizeze corespunzător obstacolele de pe drum.
Îmi pun întrebarea ca orice cetăţean – la 2612727,33 RON, cât a fost valoarea contractului, puteau măcar să facă nişte guri de canal corespunzătoare. Fără supărare, cam miroase a fuşerai…