vineri, 26 noiembrie 2010

Noua hală de produse lactate la Beiuş


Târgul de la Binş, din fiecare joi a săptămânii, este renumit atât în judeţul Bihor dar şi în judeţele limitrofe. Este celebră, deja, zicala “Ne întâlnim joi, la târg”. Drept dovadă, în fiecare joi, populaţia municipiului Beiuş se triplează, ba, uneori chiar mai mult. Un astfel de aflux de populaţie impune, indiscutabil, asigurarea desfăşurării unui comerţ civilizat.
În consens cu acest imperativ, joi 25 noiembrie a.c., a fost inagurată noua hală de produse lactate, punând punct desfăşurării activităţii comerciale din locaţia veche necorespunzătoare. Investiţia, în valoare de peste 210.000 RON, a fost finalizată în  circa 4 luni, din fonduri provenite de la bugetul local şi veniturile proprii ale pieţei agroalimentare.
Situată la câteva zeci de metri de vechea hală, peste drum de intrarea în Piaţa Agroalimentară, nouă hală este dotată conform standardelor europene, cu vitrine frigorifice noi şi moderne, instalaţie de climatizare, grupuri sanitare şi vestiare; uşa de acces este prevăzută cu un sistem de acţionare cu fotocelule, atât pentru a menţine temperatura optimă în interior cât şi din considerente igienice.
La invitaţia primarului municipiului  Adrian Domocos, la festivitatea de inaugurare au participat senatorul Cornel Popa, deputatul Nicolae Jolţa, reprezentanţi ai Direcţiei  Judeţene Sanitar Veterinare, consilieri locali ai urbei. În alocutiunea sa, primarul Domocoş a arătat importanţa acestei investiţii atât de necesare, a mulţumit factorilor implicaţi în realizarea proiectului si a promis că va continua să se implice în modernizarea continuă a spaţiilor din piaţa agroalimentară a Beiuşului.
 Simion Suciu

GALERIE FOTO
Fotografii realizate de Kovacs Zoltan