joi, 16 mai 2024

LANSARE DE CARTE LA MUZEUL ȚĂRII CRIȘURILOR

 Azi 16.05.2024, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea a găzduit cu începere de la ora 12, lansarea cărții Turismul rural și etnoturismul - oportunități pentru o dezvoltare durabilă a Țării Beiușului , autori dr. Vasile Todinca cercetător științific I și dr. Maria Flavia Pop muzeograf I. Evenimentul face parte din Zilele Muzeului Țării Crișurilor, ediția a XXVI-a.


Moderator a fost prof. univ. dr. Gabriel Moisa - managerul Muzeului Țării Crișurilor din Oradea. Manifestarea sa desfășurat în Amfiteatrul Muzeului, în prezența a aproximativ 150 de spectatori.

Volumul a apărut recent (2023) la Ediția Muzeului Țării Crișurilor Oradea și a propunerii să ofere o descriere a „Țării Beiușului” din punct de vedere geografic și istoric, implică cunoașterea elementelor naturale și antropice în definirea conceptelor de „turism rural” și „etnoturism”. ”. Cartea a fost prezentată de către Ec. Dumitru Fechete, Director Complex „Președinte” Băile Felix, Dr. Maria Flavia Pop, muzeograf, și Dr. Vasile Todinca, cercetător științific I, Muzeul Țării Crișurilor Oradea.

Cvartetul tradițional Șura Ușorilor   (coordonator Simion Suciu) și grupul Horitoarele  ( Școala Gimnazială nr. 1 Căbești, coordonatori prof. Adrian Micula și prof. Gheorghe David), ambele din Căbești, au susținut, în finele evenimentului, recitalul - Restituire - Folclorul în Groapa Binșului în prima jumătate a secolului XX

La sfârșit, autorii au acordat autografe.

GALERIE FOTO (foto: Vasile Todinca - Facebook)