vineri, 4 octombrie 2024

ANUNȚ DIN PARTEA PRIMĂRIEI CĂBEȘTI

 

❗️❗️❗️ Primăria comunei Căbești alături de LICHTBLICK für Pfoten in Not eV organizează o campanie de sterilizare GRATUITĂ pentru cățele și pisici, cu și fără proprietar, din comună și din zonele apropiate (alte comune vecine).

✅Organizatorii dreptul de a selecta beneficiarii campaniei. Oricine, prioritate este binevenită cu veniturile modeste, familiile cu copii și pensionarii, în limitele locurilor disponibile. Campania este adresată în exclusivitate feminină. 

📬Mai multe informații puteți afla sunând la telefon 0743557353, dr. med. veterinar. SUTEU IOAN RAZVAN.

Facebook: Spay and Neuter for Hope Mobile Clinic

 



❓Ce înseamă sterilizarea și ce beneficii aduce:

Pentru societate:

    - limitează numărul de animale abandonate;  

    - împiedică propagarea bolilor de natură infecțioasă în cadrul comunităților umane;

    - limitează neplăcerile cauzate de căldură femelelor;

Pentru animale:

    - împiedică montele accidentale;

    - elimină aproape în totalitate bolile de natură sexuală, cancere mamare și probleme genitale care sunt foarte frecvente;

    - limitează propagarea epidemică a bolilor infecțioase specifice.

joi, 3 octombrie 2024

1 OCTOMBRIE - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUZICII LA BEIUȘ


 În fiecare an, în data de 1 octombrie, este sărbătorită Ziua Internațională a Muzicii. Această sărbătoare se adresează atât artiștilor, cât și ascultătorilor, indiferent de genul muzical pe care îl reprezintă sau îl preferă. Foarte sugestiv, Emil Cioran spunea: ”Dacă nu am fi avut suflet, ni l-ar fi creat muzica”

Marți, 1 octombrie 2024, ora 12.00, la Casa de Cultură din Beiuș (fostul Teatru al Armatei) s-a desfășurat un Concert omagial, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Muzicii. Pe scenă au evoluat Corul Asociației Avram Iancu din Beiuș, elevi de la Colegiul Avram Iancu din Ștei, Colegiul Nașional Samuil Vulcen din Beiuș, Liceul Pedagogic din Beiuș, Școala Gimnazială nr. 1 Căbești, Școala Gimnazială nr. 1 Buntești, Școala Gimnazială nr. 1 Drăgănești, Clubul Copiilor din Beiuș, și Casa de Cultură Ioan Ciordaș din Beiuș.

Concertul a fost organizat la inițiativa prof. Remus Lazea, sprijinit de prof. Vasile Buhaș, Peter Erno, Călin Vlăduț, Gabriela Vescan, Anca Banda, Gheorghe Marinel David și nu în ultimul rând  Lt.col.rtr. Boldiș Zoltan, care este și dirijorul Corului Asociației Avram Iancu.



GALERIE FOTO - Fotografii IOAN CURPAȘ