vineri, 11 iunie 2010

Primii absolvenţi ai concursului " IT Essentials" la Academia locală Colegiul Tehnic Ioan Ciordaş Beiuş


Firma Cisco, liderul mondial în domeniul reţelelor de calculatoare, prin reprezentanţa sa din România şi Ministerul Educaţiei, au stabilit un parteneriat, prin care şcolile pot deveni Academii locale CISCO. În felul acesta elevii au posibilitatea să se înscrie la cursul IT Essentials. Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş” este una dintre cele aproximativ 60 academii locale din ţară, fiind singura din judeţul Bihor.
Cursul presupune parcurgerea a 16 module, fiecare finalizat cu examene parţiale on line. Se dau două examene finale din capitolele 1-10, respectiv 11-16.
Cei care finaliză acest curs vor fi în măsură să descrie componentele interne şi externe ale unui calculator, să instaleze un sistem de operare, precum şi să depaneze folosind instrumente de sistem şi software-ul de diagnosticare. Elevii vor cunoaşte şi dispozitivele cu ajutorul cărora se face conectarea la Internet Printre subiecte noi incluse în această versiune se numără laptop-uri şi dispozitive portabile, conectivitate wireless, securitatea, siguranţa şi problemele de mediu, precum şi abilităţile de comunicare. În urmă cu 5 luni s-au înscris la cursul IT Essentials: PC Hardware şi Software 35 elevi, unii din curiozitate, alţii dorind să înveţe lucruri noi, dar toţi călăuziţi de gândul de a pătrunde în tainele informaticii.
„Varietatea de calculatoare”, „Comerţul pe Internet”, „Conferinţele Web” ne schimbă modul în care trăim, munca, joaca, şi modul de a învăţa. Aceste capacităţi se bazează pe reţele, şi organizaţiile din întreaga lume se confruntă cu un deficit de persoane calificate în domeniul TIC pentru a proiecta, instala, şi de a gestiona aceste reţele. Absolvenţii acestui curs au făcut primul pas în acest domeniu.

 Luni, 6 iunie a.c. Manuel BERCOVICI, profesorul instructor al cursului, a felicitat absolvenţii şi a înmânat fiecăruia Diploma - Certificat de absolvire a cursului şi o Scrisoare de felicitare din partea directorului executiv CISCO.
După cum spunea Herbert N. Casson: „Încearcă să înveţi câte ceva în fiecare zi.”