miercuri, 8 decembrie 2010

Inaugurarea Cabinetului Medical la Şcoala cu Clasele I-VIII „Nicolae Popoviciu” din Beiuş


La două zile după sărbătorirea Zilei Şcolii, pe 8 decembrie a.c., cu câteva minute după ora stabilită (11.00), întârziere cauzată de o ploaie deasă, a fost tăiată panglica noului cabinet medical al Şcolii cu Clasele I-VIII „Nicolae Popoviciu” din Beiuş de către Oana Năstase - director de comunicare în cadrul Rompetrol, a viceprimarului Beiuşului ing. Gheorghe Costin şi dr. Ioana Sferle medicul şcolii.
Parte componentă a programului “Împreună pentru Fiecare” susţinut de Rompetrol, acest cabinet medical este rezultatul unuia dintre cele 509 proiecte înscrise şi jurizate în anul 2010 şi al treilea finalizat din cele 20 selectate pentru implementare. Ceremonia a fost scurtă – tăierea panglicii, aşa cum aminteam mai sus, montarea festivă a firmei de către Costinela Drăgan – coordonator relaţii publice la Rompetrol şi viceprimarul Gheorghe Costin, vizitarea cabinetului şi, desigur, „poza de familie”.
Au mai participat la această ceremonie cadre medicale din Beiuş, cadre didactice din şcoală, părinţi şi elevi.
După ceremonie, în sala mică a Primăriei a avut loc o conferinţă de presă.
Oana Năstase a reliefat implicarea Rompetrol în domeniile sănătăţii şi mediului şi a apreciat , în mod deosebit, spiritul antreprenorial deosebit în comunitatea beiuşeană.
Viceprimarul Gheorghe Costin a prezentat şi alte proiecte finalizate sau în curs de finalizare la Beiuş. Proiectul „Împreună pentru fiecare” este primul proiect din fonduri autohtone, implementat la Beiuş. De asemenea a mulţumit voluntarilor implicaţi în proiect şi Rompetrol pentru finanţare.
Adina Cioloş, directoarea şcolii, a mulţumit primăriei, voluntarilor, colegilor, părinţilor şi nu în ultimul rând, finanţatorului.
Dr. Ioana Sferle, medic specialist medicină de familie, a promis servicii medicale de calitate în noul cabinet, de departe, cel mai modern cabinet de medicină de familie din Beiuş.
Gelu Hasan, managerul proiectului, s-a declarat mulţumit de reuşită, şi-a exprimat dorinţa ca între Beiuş şi Rompetrol să se stabilească o relaţie puternică şi a nominalizat cei patru voluntari din partea primăriei – ing. Eugen Jurjiu, ing. Ovidiu Dăescu, ing. Marcel Burz şi nu în ultimul rând plut.maj. ing. Mircea Stretea. Acesta, de altfel a subliniat că „cei patru ingineri au vorbit prin fapte”.
Prof. Marcel Coroiu, preşedinte Board Habitat for Humanity, partener în proiect, a arătat că Beiuşul este cea mai mare filială Habitat din Europa, construind până în prezent 180 de case şi asistând 250 familii. Obişnuiţi cu parteneriatele, pentru cei de la Habitat, implicarea în proiect nu a fost o dificultate.
Una peste alta, noul cabinet medical, inaugurat acum, în plină criză, în plină destabilizare socială şi economică, reprezintă o realizare deosebită pentru comunitatea beiuşeană.

Simion Suciu
Galerie foto