joi, 23 decembrie 2010

Beiuş - Poveste de Moş Crăciun

După lăsarea întunericului, cu o zi înaintea Ajunului Crăciunului, nu pe o sanie trasă de reni sau călare ci într-o remorcuţă trasă de un ATV cu girofar, special amenajată pentru un SUPER VIP, a sosit mult aşteptatul Moş Crăciun. Mult aşteptat încă de anul trecut şi de mulţi aşteptat – peste 500 de copii şi părinţi, adunaţi în jurul bradului de peste 12 metri, împodobit în centrul Beiuşului.
În aplauzele asistenţei  şi pe fondul colindelor interpretate de Ansamblul „Muguri şi Mlădiţe de Tezaur”, al Casei de cultură, Moşul a fost întâmpinat de primarul municipiului – Adrian Domocoş, care i-a mulţumit că nu ne-a ocolit nici anul acesta, asta datorându-se şi faptului că Beiuşul are copii cuminţi. De asemenea a adresat participanţilor la acest foarte important eveniment pentru micuţii cetăţeni ai urbei urări de sănătate, fericire şi „Sărbători Fericite!”. Primarul nu a uitat să reamintească beiuşenilor că la cumpăna dintre ani sunt invitaţi în centru, să ciocnească împreună o cupă de şampanie, pentru un an mai rodnic şi mai bun.
Moşul a mers printre copii, care i-au spus poezii, cântecele, colinzi - cele mai de preţ comori ale lor- şi le-a împărţit daruri din sacul lui cel mare.
La reuşita acestui eveniment şi-au adus aportul, alături de Primărie şi Consiliul Local, Casa de Cultură – director Anca Silvia Banda, profesorii coordonatori Florin Mariş Hinsu, Cornel Tomuţiu, Remus Lazea dar şi instrumentiştii Emil Popovici – vioară, Ionuţ Floruţa – acordeon şi Robert Tau – tobă.
Şi-am încălecat pe-o şa, şi v-am spus povestea - aşa. Să aveţi un Crăciun fericit!

Simion Suciu