joi, 3 august 2023

LA MULȚI ANI, NICOLAE BULC!

 



BULC, Nicolae**.  Economist. Director general adjunct REPCON Oradea.   S-a născut în 3 august 1970 în satul Delani, județul Bihor, într-o familie de oameni gospodari. Părinții lui, Marian - Nelu și Maria Bulc au lucrat în comerț și în propria gospodărie.

A urmat clasele primare la Școala Generală cu clasele I-IV Delani, clasele gimnaziale la Școala Generală din Beiuș și cele liceale la Liceul „Samuil Vulcan" Beiuș, absolvind liceul în anul 1988. A urmat Facultatea de Științe Economice și Drept - specializarea Contabilitate și informatică de gestiune la Timișoara. Și-a susținut examenul de licență cu lucrarea Contabilitatea financiară a imobilizărilor corporale în anul 1995, absolvind șef de promoție. În anul 1994 a participat la Sesiunea de comunicări științifice organizată de Universitatea de Vest din Timișoara, cu ocazia apariției primului Tratat de contabilitate în partidă dublă, scris de Luca Pacioli, unde a prezentat lucrări științifice.

Și-a început activitatea în 1995 ca inspector la Direcția Controlului Financiar de Stat Bihor până în anul 2002, în cadrul căreia a fost numit, din 2001, șeful Serviciului de control fiscal la marii contribuabili din Oradea. Între anii 1996-1999 a fost cadru didactic la Universitatea din Oradea, la Facultatea de Științe Economice. În 1998 a absolvit cursul Formator control fiscal la marii contribuabili, organizat de Trezoreria Americană. Între 1999-2002 a fost lector la Școala de Finanțe Publice din cadrul Ministerului de Finanțe din România. În anul 1999 a devenit expert contabil. Între anii 2002-2008 a ocupat funcția de director economic la S.C. REPCON S.A. ORADEA, unde s-a achitat cu seriozitate de sarcinile cerute. În anul 2005 a absolvit Masteratul la Oradea în domeniul Gestiunea întreprinderii patrimoniale. Fiind un bun manager, meticulos și atent la toate detaliile, un bun profesionist, din anul 2008 a fost numit director general adjunct la aceeași Societate Comercială REPCON. Ca director la societatea amintită, a ajutat satul la regularizarea și îndiguirea văii Delani,  a sprijinit cele două biserici și Asociația Urbarială a satului.

Scrieri: - Sate românești. Mutații socio-economice, Editura Eikon, Cluj - Napoca, 2005; -  Sărbătoarea nunții, Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2006; - Valea Iadului, economie, demografie, etnologie, Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2007 (colaborare cu Mariana Barburaș); - Câmpuri socio-antropologice, Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2008; - Universul pastoral - cultură și civilizație, Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2009.

Referințe: Bulc, Nicolae, Todinca Vasile, Delani, un sat din Țara Beiușului, Editura Mega, Cluj Napoca 2011, p. 204-205.  (S. S.)