joi, 21 martie 2019

ȘCOLARII DIN CĂBEȘTI AU REVISTĂ - SCRISĂ CHIAR DE EI


   Azi, 21 martie, începând cu ora 12.30, la Școala Gimnazială nr. 1.  Căbești a avut loc o acțiune în cadrul ”Săptămânii europene a alfabetizării media”, mai concret, lansarea revistei școlii. 


      
Au participat directorul școlii - prof. Călin Gheorghe Ardelean, prof. Gheorghe Marinel David precum și un număr de copii din ciclul gimnazial, autorii revistei.
Revista se numește ”Primii pași” - caiet de educație și creație școlărească. Pe format A4, revista conține o serie de articole scrise de cadrele didactice dar și de micii școlari jurnaliști căbeșteni.
         În deschiderea activității, prof. Călin Gheorghe Ardelean a felicitat copii și cadrele didactice implicate și  a explicat copiilor importanța mijloacelor de informare în masă și i-a felicitat pentru reușita lor. 
       Au urmat discuții, conduse de prof. Gheorghe Marinel David care, printre altele, le-a explicat copiilor că fiecare poate deveni un viitor jurnalist. Fiecare mic jurnalist a primit un exemplar al revistei dar și câte un notes și un pix, pe care să le folosească în viitoarea lor activitate de jurnalistică școlară. În discuții s-a subliniat necesitatea publicării pe viitor a creațiilor literare dar și a unor articole despre istoria localității. Micii jurnaliști au fost asigurați de sprijin ferm în activitatea lor ulterioară.
       Azi, razele soarelui de primăvară au strălucit pe fețele fericite ale micilor jurnaliști căbeșteni: Boța Raluca, Benchiș Vanesa, Lezeu Andreea, Blaj Teodora Florentina, Bogdan Paula, Cabău Alexandru, Lezeu Alisia, Ușvat Adela și Iancu Teodora. 
       

Simion SUCIU

GALERIE FOTO