vineri, 20 ianuarie 2012

Miting de protest la Oradea


Joi, 19 ianuarie a.c. Începând cu ora 15.00, aproximativ 100 cadre didactice   şi-au strigat ieri nemulţumirile în faţa Prefecturii Județului Bihor. Lor li s-au alăturat, începând cu ora 16.00 simpatizanții USL Bihor. De la Beiuș au participat aproximativ 180 de  membri PSD și un grup de sindicaliști ai Filialei 1 Beiuș a SCMD. Sindicaliștilor, și nu numai, li s-au alăturat soțiile și copii. De asemenea de la Marghita au participat circa 50 de cetățeni, în frunte cu prof. Gheorghiță Lupău. 
Alături de protestatari  au fost prezenți senatorul Ioan Mang, deputatul Sorin Ioan Roman, consilierul judeţean Mihai Bar, foştii subprefecţi Claudiu Pop şi Silviu Odobasianu precum şi președintele PSD Beiuș Viorel Iuhas

S-au scandat lozinci antiprezidențiale, antiguvernamentale dar și ”București, nu uita  / Bihoru-i de partea ta!”, ”Jandarmii sunt cu noi”, ”Guvernanți, nu uitați / Nu producem cât furați”, etc. S-a cerut demisia președintelui și a guvernului. 
 Toate mașinile care au ieșit din incinta prefecturii au fost huiduite. Mitingul s-a desfășurat în condiții bune, fără incidente. La miting au participat circa 800 de persoane în momentul de vârf. Manifestanții au fost supravegheați, fotografiați și filmați de către aproximativ 15 jandarmi. La ora 18.30 beiușenii s-au retras dar mitingul a continuat până seara târziu.