sâmbătă, 14 decembrie 2019

CU COLINDA LA... ORAȘ!

Ieri, 13. 12. 2019, dis de dimineață, micii colindători de  la Școala Gimnazială nr. 1  Căbești, în frunte cu neobositul și păstrătorul de tradiție, prof. Gheorghe M. David, s-au îmbrăcat în straie de sărbătoare, moștenite de la părinți, buni și străbuni, și au purces spre capitala județului cu colindul.
Cu colindul la Colegiul Național Onisifor Ghibu, unde s-a desfășurat a IV a ediție a Concursului Interjudețean Colindița, desfășurat sub egida Ministerului Educației și Cercetării, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Grădinița cu Program Prelungit nr. 28 Oradea. 
Au participat copii din treisprezece localități bihorene – Oradea, Săcădat, Băile Felix, Chișlaz, Derna, Căbești, Cheresig, Suplacu de Barcău, Cuzap, Borod , Finiș, Buntești, Ștei, din județul Arad – Giroc și Amașu Mic precum și din municipiul Satu Mare.
În concurs
 Concursul a avut loc pe categorii de vârstă – preșcolari și ciclul primar. Conform programului, căbeștenii s-au prezentat cu gruupul vocal coordonat de prof. Gheorghe M. David și prof. Adrian Nicolae Micula care a prezentat ”Ritualul colindatului în satul Căbești”, obținând Premiul I. De asemenea au mai fost premiate Toda Julia de la Grădinița Căbești – premiul III și Cabău Sonia – premiul I – de la Școala Gimnazială nr. 1 Căbești, la categoria ”solist vocal”. Se pare că micuții căbeșteni au plecat la concurs foarte motivați, după participarea la Hramul Bisericii Sfântul Nicolae din Gurbești, din data de 5 decembrie a.c. Felicitări copiilor, felicitări profesorilor!


Premianții