joi, 8 iulie 2010

Ultimul zbor

Unsprezece dintre militarii care au murit luni la Tuzla sunt înmormântaţi azi. Comandorul Nicolae Jianu, cea de-a douăsprezecea victimă a catastrofei aviatice, va fi înmormântat vineri.

Tristă veste... 

Oare de asta mai aveam nevoie?
Nu ne ajunge degringolada guvernamentală?
Nu ne ajung militarii căzuţi în Afganistan?
Nu ne ajung inundaţiile?
Nu ne ajung morţii de la inundaţii?
Doamne! cât o să mai pedepseşti poporul român? 
Cât o să mai fie apreciată, în ţara asta, nonvaloarea la rang de virtute?
Cât o să mai fie nevoie să suportăm un preşedinte care confundă organul cu boala? (EX: amigdală - amigdalită, apendice - apendicită )?

Iar unii mor, în aer, pe pământ, pe alte meleaguri, aşteptând deciziile mai-marilor de a le tăia salariile, pensiile... chiar şi cele din ceruri, cum am găsit scris pe un blog...


Preluare de pe: http://scmdfiliala1mehedinti.blogspot.com
"Presedintele Traian Basescu s-a aflat miercuri, de la 13.30, la Radio Romania Romania Actualitati, unde a acordat un interviu. Nu as dori sa va stric ziua, dar este INCREDIBIL ce am aflat:

1. Stapanul absolut al poporului roman, i-a identificat ieri pe pensionari (ce o avea doamne cu ei), cu una din "zonele cancerigene" ale bugetului de stat. Vătaful natiunii, a găsit pe loc şi "soluţia de vindecare": de la 1 ianuarie 2011, să fie impozitate toate veniturile, inclusiv pensiile "nesimtit de mici" (pensia minimă garantată de 350 de lei, circa 800.000 de amarati).

2. Apocalipsa bugetarilor continua! De fapt, sunt "prima zona cancerigena", definita prin: "procentul extrem de ridicat cu salariile din sectorul bugetar"! Sa inteleg ca reducerile salariale cu 25%, darea afara pe capete, nu sunt suficiente! Mai vrea si altele!

3. Războiul cu pensio­narii a continuat in alt registru, Judecatorul suprem afirmand că sistemul pen­si­o­nărilor pe caz de invaliditate re­prezintă o adevărată "reţea a corupţiei", dovadă fiind că, din cele 12.000 de dosare controlate până acum, 3.000 au fost trimise la reexa­mi­nare.

4. Eheee ... Acum e acum! Tineti-va bine!
Fratilor, iata cum graieste El Grande Comandante:
a) Si pensionarii din categoriile speciale - magistraţi, poliţişti, angajaţi ai serviciilor speciale - ar trebui să primească pensia publică de la aceeaşi vârstă cu ceilalţi pensionari, 60 de ani pentru femei si 65 de ani pentru barbati..
b) Pensionarii din categoriile speciale ar putea să se încadreze în muncă precum orice disponibilizat, după ce se pensio­nează, "la 40 şi ceva de ani", ur­mând ca abia la împlinirea vârstei uzuale de pensionare să primească dreptu­ri­le ce i se cuvin de la stat.
Militari, La commedia è finita!
Eheee ... Ce pensie? Ce reduceri, ce recalculari!?
A gasit si aici solutia: luata toata, definitiv!
Are sens sa traduc din romana in romana?
Sa reiterez spusele "academicianului" national?

V.Burcu - un pensionar,
amenintat ca i se va lua si pensia,
care i se va mai acorda apoi ... in ceruri!"

DOAMNE! SCAPĂ-NE DE RELE!