joi, 27 iunie 2013

Aleşii bihoreni au participat alături de alţi 300 de voluntari la construcţia de locuinţe pentru familii cu venituri mici.            În această săptămână, la Beiuş se desfăşoară evenimentul de talie europeană Build the Wesley Way în cadrul căruia se vor construi 10 case în doar 5 zile cu ajutorul voluntarilor,  majoritatea elevi şi profesori la Colegiul Wesley din Dublin, Irlanda. Celor peste 300 de voluntari li s-au alăturat joi şi parlamentarii bihoreni alături de aleşii locali. Aceştia au lăsat la o parte disputele politice şi şi-au unit energiile într-un efort comun în folosul nevoiaşilor muncind cot la cot cu ceilalţi voluntari. Printre participanţi s-au numărat: senatorul Cristian Bodea, deputatii Gheorghe Danut Bogdan, Gheorghe Costin, Liviu Laza Matiuţă, prefectul Claudiu Pop primarul Adrian Domocos şi viceprimarul Gabriel Popa precum şi fostul primar Nicu Silviu Odobasianu alături de câţiva consilieri locali.
 

            „Pe mine personal mă mişcă acest eveniment şi îmi doresc ca ceea ce se întâmplă aici la nivelul implicării acestor elevi să fie un exemplu şi pentru copiii din ţara noastră. Văd aici tineri care nu sunt în barurui sau cluburi, ci dau o mână de ajutor celor care au nevoie, ceea ce este cu adevarat extraordinar.” mărturiseşte prefectul Claudiu Pop.

            Împreună au ajutat la acoperirea cu ţiglă a uneia din casele construite în cadrul proiectului. La finalul acţiunii de voluntariat, politicienii au participat la o masă rotundă alături de dna Elena Şerban, director naţional Habitat for Humanity România; reverendul Nigel Mackey coordonatorul echipei de voluntari din Irlanda; Marcel Coroiu şi Florian Bacoş, preşedintele şi vicepreşedintele Habitat Beiuş precum şi Mircea Jurcan, directorul asociaţiei beiuşene.     

            „Suntem într-o mare recesiune şi în Dublin, dar credem cu tărie că tinerii noştri trebuie să înţeleagă că nu există recesiune în privinţa generozităţii, a dărniciei, a compasiunii, a timpului pe care ei îl pot dărui altora.” spune Nigel Mackey.

            În cadrul discuţiilor purtate, aleşii au căzut cu toţii de acord că ar fi utilă o îmbunătăţire a legii voluntariatului care să încurajeze acest tip de activitate şi au plecat din şantier hotărâţi să facă demersurile pentru o iniţiativă legislativă în acest sens care să încurajeze atât ONG-urile cât şi dezvoltarea voluntariatului naţional. Nici unul n-a plecat fără a promite că va reveni ca voluntar în acţiunile viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu