marți, 4 iunie 2013

Habitat for Humanity România – câştigător pentru al treilea an consecutiv la Gala Societății Civile cu proiectul Big Build
Bucureşti, 4 iunie 2013. Proiectul Big Build 2012 al Habitat for Humanity România a câștigat premiul I la cagetoria Voluntariat la cea de-a 11-a ediție a Galei Societății Civile. Big Build obţine pentru al treilea an consecutiv premiu la această prestigioasă competiţie, demostrând că este cel mai bun proiect de voluntariat al anului.

„Le mulţumim tuturor voluntarilor români şi străini care au fost alături de noi la Big Build 12 şi ne-au ajutat să îmbunătăţim fundamental calitatea vieţii pentru 14 familii din Oradea şi Craiova. De asemenea, le mulţumim partenerilor şi susţinătorilor noştri, precum şi comunităţilor locale pentru încrederea, pentru eforturile şi suportul lor în acest proiect”, declară Elena Şerban, General Manager Habitat for Humanity România.

Evenimentul de construcţie accelerată Big Build, aflat la a partra ediţie, a avut loc anul trecut între 1 şi 5 octombrie, în paralel în două oraşe – Preajba, Dolj şi Oradea, Bihor, și a avut ca scop atragerea atenţiei asupra situaţiei locuirii în România. Fundaţia Vodafone, partenerul principal, a susţinut evenimentul pentru al patrulea an consecutiv, cu o sponsorizare în valoare de 100.000 Euro şi cu implicarea a 300 de voluntari angajaţi pe santierul din Preajba, dar şi cu implicarea companiei Celestica din Oradea care a finanţat construirea a două din locuinţe la Oradea cu ajutorul a peste 100 de angajaţi ce s-au alăturat celor 50 de voluntari din Irlanda de Nord.  Pe cele două şantiere Big Build 12 din Preajba şi Oradea au fost prezenţi reprezenzanţi mass-media locali şi naţionali, bloggeri, personalităţi şi autorităţi publice din comunitatea locală, precum şi familiile beneficiare, care s-au implicat direct în construcţia propriilor locuinţe. De asemenea, familiile au contribuit benevol şi la construcţia locuinţelor celorlalte familii partenere.

Proiectul Big Build 2012 a însemnat:
·         Construcția a 14 locuințe noi pentru 14 familii beneficiare din localitatea Preajba, județul Dolj şi Oradea, judeţul Bihor (în total 36 de beneficiari) în doar 5 zile.
·         Coordonarea a 200 de voluntari pe zi, în medie, 20.000 de ore de voluntariat în total.
·         Încurajarea voluntariatului străin în România prin atragerea și coordonarea, timp de o săptămână, a unui grup de 50 de voluntari din Irlanda de Nord.
·         Responsabilizara beneficiarilor Big Build implicându-i în construcția propriilor case și a altora, prin efectuarea de către fiecare familie beneficiară a 600 de ore de voluntariat.
·         Din comunitatea bloggerilor, care au lucrat împreună cu familiile beneficiare, au făcut parte: Alex Tunaru, Roxana Bursuc, Anca Duma, Elena Cîrîc, Răzvan Baciu, Andreea Stan, Auraş Mihai, Oana Brătilă, Alin Pândaru, Lavinia Marica, Toma Nicolau, Adrian Ciubotaru, Lavinia Biberi, Ruxandra Predescu, Cristian Clita, Dan Dragomir, Andreea Burlacu, Ionuţ Oprea, Ioana Onicioiu, Adrian Duma, Marius Octavian Călugăru, Răzvan Irimescu, Gabriel Călugăru şi Aurel Geambaşu.
·         Personalităţile participante la evenimentul Big Build 12 au fost: Mariana Ionescu Căpitănescu, Marius Măgureanu, Ionel Garoafă, Lavinia Birsoghe, Constantin Enceanu de la Ansamblul „Maria Tănase”, Cătălin Baicuş, Nataşa Raab de la Teatrul Naţional şi Alina Şerban de la TVR Craiova.
·         Implicarea mediului privat în acțiuni sociale prin atragerea a 500 de angajați din partea mai multor companii din România, să voluntarieze pe șantierele Habitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu