duminică, 8 mai 2011

Lecţie de CSR la Oradea în cadrul Săptămânii Naţionale a VoluntariatuluiWhirlpool, cel mai mare producător de electrocasnice din lume, aniversează 100 de ani de la înfiinţare într-un mod inedit, recrutând 100 de voluntari, angajaţi ai companiei, care vor construi timp de două zile locuinţe pentru orfani alături de Habitat pentru Umanitate Beiuş.

Cu prilejul centenarului, Whirlpool EMEA (Europe, Middle East & Africa) a decis să-şi extindă ajutorul umanitar acordat Habitat prin trimiterea unui număr tot mai mare de voluntari precum şi prin contribuţie financiară şi materială crescută. În prezent la nivel global compania sprijină fiecare locuinţă Habitat construită fie financiar, fie cu voluntari sau cu aparatură electrocasnică marca Whilpool.

“Munca alături de Habitat este o modalitate perfectă pentru o companie de a reda ceva înapoi comunităţii. Ca parte a aniversării a 100 de ani, sărbătorim prin intensificarea eforturilor noastre în ajutorarea celor nevoiaşi. Whirlpool nu doar îşi extinde ajutorul pe care îl oferă în Africa şi Europa de Est, dar totodată trimite mai mulţi voluntari decât în oricare alt an de până acum” spune Bracken Darrell, Preşedintele Whirlpool EMEA.


Pentru că anul trecut echipa de voluntari Whirlpool care a lucrat împreună cu Habitat Beiuş a avut o experienţă deosebită, compania a ales din nou asociaţia bihoreană pentru a marca momentul aniversar. Prima dintr-o serie de construcţii cu ajutorul voluntarilor companiei debutează în Săptămâna Naţională a Voluntariatului din România. Astfel, vineri şi sâmbătă (13,14 mai), angajaţii  Whirlpool din 14 ţări din toată Europa vor fi prezenţi dis de dimineaţă pe şantierul Habitat din Oradea pentru a construi o casă pentru orfani. Habitat continuă aici un proiect în parteneriat cu fundaţia Căminul Felix, care are ca scop asigurarea unor locuinţe tinerilor şi familiilor de tineri ce nu şi-au cunoscut părinţii ce le-au dat viaţă, fiind crescuţi în familii adoptive.

Cei 100 de angajaţi participanţi în acest proiect constituie cea mai mare echipă de voluntari mobilizată vreodată de companie în Europa, Orientul Mijlociu sau Africa. “Angajaţii noştri vor construi case alături de viitorii beneficiari de locuinţe Habitat pentru a sărbători, pentru a sprijini acolo unde este nevoie şi pentru a fi de folos comunităţii prin munca noastră”, spune Darrell. Voluntarii vor construi o casă alături de o familie alcătuită din 11 membri, doi părinţi care-i cresc pe lângă cei doi copii ai lor şi pe şapte orfani adoptaţi în urmă cu peste 15 ani. Pe atunci familia era alcătuită din 20 de membri, dar o parte dintre copii au ajuns la majorat şi unii chiar şi-au întemeiat propriile familii.

“Whirlpool şi angajaţii săi împărtăşesc cu Habitat dorinţa de a îmbunătăţi viaţa familiilor şi suntem extrem de recunoscători pentru acest parteneriat. Aceasta este esenţa misiunii pe care Habitat o are în lume, unde fiecare om trebuie să aibă o locuinţă simplă şi decentă în care să trăiască”, afirmă  Don Haszczyn, vice-preşedintele Habitat for Humanity Europe and Central Asia.

În cadrul evenimentului aniversar, Whirlpool va lansa şi o pagină web: www.buildwithme.org unde angajaţii pot dona pentru a construi case virtuale care apoi se transforma în construcţii reale de locuinţe în 10 ţări din toată lumea. Toate fondurile strânse prin intermediul websiteului vor fi folosite exclusiv pentru a sprijini Habitat în construcţia şi reabilitarea de locuinţe. Pagina web va avea şi o secţiune dedicată transmisiei live a activităţilor de construcţie şi a progreselor făcute de echipa Whirlpool la Oradea şi în viitoarele locaţii. 

***

Despre  Căminul Felix
Căminul Felix este o  organizaţie creştină cu legături în Australia, Norvegia, Suedia, Anglia şi Statele Unite ale Americii. Organizaţia se bazează foarte mult pe sprijinul financiar privat şi corporatist şi este susţinută de voluntari din ţară şi internaţionali. Căminul Felix are două  sate în Oradea, în care 16 familii au în grijă 200 de copii abandonaţi sau neglijaţi de propriile familii. Pentru a afla mai multe accesaţi:   www.caminulfelix.ro.

Despre  Habitat for Humanity International
Habitat este o organizaţie nonprofit dedicată cauzei  eliminării locuirii sărăcăcioase . De la fondarea ei în 1976, Habitat a construit şi renovat mai mult de 400,000 de locuinţe pe tot mapamondul. In Europa şi Asia Centrală, Habitat îşi desfăşoară activitatea în 22 de ţări împreună cu parteneri, donatori şi voluntari din regiunile respective. Pentru mai multe informaţii, pentru a dona sau voluntaria vizitaţi:  www.habitateurope.org

Despre Whirlpool Europa, Orientul Mijlociu şi Africa  (EMEA)
Cu aproximativ 12.000 angajaţi şi reprezentanţe de vânzări în peste 30 de ţări europene şi fabrici în şapte ţări, Whirlpool EMEA este o filială a Corporaţiei Whirlpool. Lider mondial al producătorilor de electrocasnice, Whirlpool a avut în 2010 vânzări de 18,4 miliarde de dolari şi 71.000 de  angajaţi la nivel global în cele 67 de fabrici şi centre de cercetări tehnologice din toată lumea. Sediul european al companiei se află în Italia la Comerio. Pentru mai multe informaţii privind activitatea companiei vizitaţi: www.whirlpoolcorp.com.

Despre relaţia Habitat pentru Umanitate - Whirlpool
Whirlpool este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Habitat din întraga lume. Whirlpool a sprijinit acţiunile caritabile încă din 1999 în diferite moduri, de la donarea de produse până la activităţile de voluntariat ale angajaţilor Whirlpool pentru sprijinul proiectelor de construcţie.
Contribuţiile sale ca donaţii au depăşit suma de 73 milioane de dolari. În întreaga lume, Corporaţia Whirlpool a donat mai mult de 85.000 de aparate electrocasnice partenerilor Habitat şi familiilor beneficiare. Mai mult de 6.000 de angajaţi Whirlpool au ajutat la construirea de case Habitat în America de Nord, Europa şi Africa de Sud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu