duminică, 10 octombrie 2010

Întâlnirea preşedintelui Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.), col.(r) Mircea Dogaru, cu cadrele militare în rezervă şi în retragere din Beiuş


Sâmbătă, 9 octombrie a.c. a avut loc în Sala Mare a Primăriei Municipiului Beiuş o întâlnire a preşedintelui Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.), col.(r) Mircea Dogaru, cu cadrele militare în rezervă şi în retragere din garnizoană. La întâlnire au mai fost invitaţi şi ec. Nicu Silviu Odobasianu, subprefect de Bihor şi ing. Gheorghe Costin, viceprimarul Beiuşului.
În prima parte a întâlnirii, col(r) Dogaru a informat auditoriul despre S.C.M.D., scopurile acestuia şi acţiunile întreprinse până în prezent. De asemenea, s-a referit şi la starea actuală a ţării, la greutăţile cu care se confruntă cetăţenii, inclusiv pensionarii militari. A subliniat importanţa ca militarii disponibilizaţi să se organizeze în sindicat, singura cale prin care îşi pot promova şi impune interesele în situaţia actuală, când armata, ca institutie, şi militarii sunt pe cale să-şi piardă poziţia în societate. Actualele legi, emise de Parlament sau prin asumarea răspunderii guvernului au adus ţara în stare de haos, aproape de faliment iar „puterea portocalie” dezbină şi aţâţă categoriile sociale, pe principiul „Dividae et Impera”.
În partea a doua a întâlnirii, lt.col.(r) Cătălin Apostol, vicepreşedinte al S.C.M.D., a făcut precizări privind metodologia de recalculare a pensiilor dar şi modul incorect în care se face aceasta.
După întîlnire, s-a constituit Filiala 1 Beiuş a S.C.M.D., aceasta numărând 35 de membri.
Simion Suciu