marți, 22 februarie 2011

Adăpost pentru câini la Beiuş


Adăpostul pentru câinii comunitari din Beiuş a fost finalizat. Pe o suprafaţă de circa 1000 de m.p., au fost amenajate şase boxe, fiecare de 150 de mp si cuşti pentru noii locatari.
Terenul, obţinut în urma demersurilor întreprinse de  primarul Adrian Domocoş  către Ministerul Apărării Naţionale, este situat în afara oraşului, vis-a-vis de Cimitirul din Deal, în locaţia fostului depozit al MApN. În urma amenajării, a pavării si a delimitării cu garduri de securitate, adăpostul va fi încredinţat in administrare Fundaţiei „SOS Dogs.”
Acţiunea de ecarisaj a început, fiind pe cale rezolvarea unei probleme stringente a municipiului Beiuş / nesiguran'a deplas[rii prin urbe datorită  multiplelor cazuri de atac al patrupedelor înfometate asupra cetăţenilor lipsiţi de apărare, mai ales a copiilor.
Problema înmulţirii câinilor fără stăpân este mai veche şi se datorează şi unora din locuitorii comunelor învecinate care „vin la târg la Binş” şi „donează” beiuşenilor surplusul de patrupede. Mă gândesc dacă n-ar fi bine dacă s-ar face un ţarc şi pentru aceşti „amabili donatori” şi a tuturor iresponsabililor care abandonează câinii , mai ales că şi datorită dânşilor, săptămâna trecută au fost muşcaţi, peste drum de Primărie, trei copii.