vineri, 18 februarie 2011

Cursuri de lungă durată pentru şomeri

Joi, 17 februarie a.c. s-a desfăşurat, în Sala Mare a Primăriei Beiuş Seminarul „Informare prin Formare, Consiliere şi Iniţiere Antreprenorială” (IFIA), , parte a Proiectului cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni”.
Seminarul a fost organizat de S.C. INTERLOG COM S.R.L., având ca parteneri Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, S:C: Formprof Servicii S.R.L.Târgu Mureş şi S.C. Golidamy Group S.R.L. Oradea.
Spre surprinderea organizatorilor, care se aşteptau la participarea a 60 – 70 de persoane, în sală au fost prezenţi aproape 200 de şomeri, provocaţi de oferta acestui program, diversificată, de altfel – cursuri de lungă durată (de la 190 la 720 de ore), cum spunea ing. Adrian Lăzuran, consilier Job Club Bihor:  Lucrător în alimentaţie, Zidar, pietrar, tencuitor, Lucrător în comerţ, Limba engleză, Administrator pensiune turistică, Operator PC şi Reţele, Bucătar, Brutar patiser, Management, Contabilitate, Managementul resurselor umane.
Participanţii au completat fişe de înscriere la unul sau mai multe cursuri. În final, Adrian Lăzuran a precizat: „cursurile sunt adresate şomerilor din judeţul Bihor, au două  dimensiuni -  teoretică şi practică, sunt gratuite – de la transport până la practică şi materia primă, se vor desfăşura în Oradea şi Beiuş. La finalul cursului se primeşte o calificare de la Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, recunoscută atât în România cât şi în Uniunea Europeană.”