duminică, 6 februarie 2011

ÎNTÂLNIREA DE LA ALBA IULIA

Publicarea în Monitorul Oficial a OUG nr. 1/2011 a declanşat riposta sindicaliştilor militari, care, intrigaţi de conţinutul neconstituţional a acestei ordonanţe, se pregătesc pentru acţiuni în instanţă.
Astfel, sâmbătă 5 februarie a.c. începând cu ora 11.00 s-a desfăşurat la Alba Iulia o întrunire a liderilor filialelor SCMD. La această întrunire au mai participat Preşedintele SCMD, col.(r) Mircea Dogaru, col.(r) Emilian Pielmuş, consilier juridic,  lt.col.(r) Marin Chelu, contabilul şef dar şi avocatul SCMD – Costel Gîlcă.
Fiecare preşedinte de filială a fost însoţit de avocatul angajat sau desemnat al filialei.
Întâlnirea a avut ca scop armonizarea ideilor privind capetele de acuzare dar şi stabilirea strategiei pentru perioada care urmează. Filialelor care nu au avocaţi proprii au fost repartizate, în urma discuţiilor, avocaţilor prezenţi la aceasta activitate. Se pare ca urmează mii de procese, individuale sau colective, împotriva statului român.
Preşedintele Dogaru a precizat: „Membrii de sindicat care nu au primit deciziile cu recalcularea pensiilor, dar care au primit pensia diminuata, prin posta sau pe card bancar, se pot adresa Caselor de pensii sectoriale, prin cerere, în care sa solicite informaţii privind temeiul în care s-a procedat în acest mod, fără a se emite decizie sau un alt act administrativ în acest sens. Eventualele raspunsuri ce vor fi primite se arhivează, în copie, la sediul filialei. Departamentul juridic, alături de conducerea operativă a S.C.M.D. , va asigura în continuare  tot efortul şi diligenţele necesare apărării intereselor noastre sindicale împotriva oricărei discriminări”. Referitor la acţiunile în justiţie a spus: „Luptăm pentru restabilirea statutului nostru de militari în rezervă şi a legilor noastre ocupaţionale 164/2001 şi 179/2004, fără prorogarea cărora nu este posibilă revenirea la pensiile din decembrie. Si, în ciuda promisiunilor, nici nu intentioneaza sa o faca, devreme ce au dat drumul la al doilea val de decizii datate intre 31.12.2010 - 07.01.2011. Luptăm în continuare pentru abrogarea OUG 1/2011, a Legii 119/2010 şi, în interesul tuturor pensionarilor civili sau militari, a  legilor staliniste ale genocidului şi subminării economiei naţionale, care ne interzic tuturor dreptul la muncă, la viaţă, la sănătate, la bătrâneţe liniştită: 329/2009 şi 263/2010.
Militarii sunt hotărâţi să meargă până la capăt în căutarea dreptăţii, inclusiv la Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene, Luxemburg iar apoi la CEDO.