luni, 28 februarie 2011

Irina Columbeanu rămâne cu tatăl său până la finalizarea divorţului

Azi, 28 februarie, la ora 15.22, Judecătoria Buftea a dat sentinţa vis-a-vis de încredinţarea custodiei Irinei Columbeanu. Astfel, Irina Columbeanu rămâne în grija tatălui său, Irinel Columbeanu, până la decizia definitivă a instanţei privind divorţul dintre cei doi soţi.
Irina Columbeanu va rămâne la domiciliul tatălui, din comuna Izvorani, unde , până nu demult, cei doi soţi au avut domiciliul.
Deşi în astfel de situaţii legea dă prioritate mamei, iată că Irinel Columbeanu a primit custodia fiicei sale.  În judecarea cazului au fost aduse mai multe probe dar, proba principală a reprezentat-o neadaptarea Irinei cu stilul de viaţă, în perioada cât a fost cu Monica în S.U.A. După întoarcerea în ţară, copila a fost consiliată psihologic iar psihologii au stabilit că dorinţa acesteia este de a rămâne alături de tatăl său, în România. Irinel Columbeanu a declarat că fiica sa şi bunica din partea mamei (mama Monicăi Columbeanu), nu mai pot să trăiască în America. După sentinţă, amândouă vor locui la Izvorani.
Cererea de divorţ a fost introdusă de Monica Columbeanu. Pe de altă parte, printr-o ordonanţă preşedinţială, Monica a solicitat şi custodia Irinei, în vârstă de patru ani ani, printr-o procedură de urgenţă, care îi permite încredinţarea copilului până la pronunţarea divorţului. La primul termen al procesului doar Irinel Columbeanu a fost prezent la sediul Judecătoriei Buftea, Monica sosind târziu, cu puţin timp înainte de finalizarea procesului.
Actualmente, Monica Columbeanu locuieşte în Bucureşti, într-un apartament donat de Irinel Columbeanu. Acesta consideră că una din cauzele divorţului este faptul că a permis presei  implicarea în viaţa lor personală.