duminică, 3 martie 2024

CONCERTUL TINERE TALENTE - EDIȚIA a II-a. CĂBEȘTI, 2 martie 2024

 Ieri, 2 martie 2024, deschis cu ora 17.00 a avut loc cea de-a doua editie a Concertului Tinere talent. La inițiativa inimosului lt.col. rtr. Boldiș Zoltan și cu sprijinul profesorilor Marius Moghiș, directorul Școlii gimnaziale nr. 1 Căbești, prof. Gheorghe David, organizator, a profesorilor de muzică Remus Lazea, Vasile Buhaș, Egyed Erno, Magdalena Dan și a instructorului de chită Călin Vlăduț sa desfășurat acest concert, care are ca scop evaluarea școlarilor care învață instrumentele muzicale dar și antrenarea acestora în evoluția în fața. publicului.

Au participat în jur de 70 de copii din Țara Beiușului, de la Colegiul Național Samuil Vulcan din Beiuș, Colegiul Național Avram Iancu din Ștei, Liceul Vocațional Pedagogic Nicolae Bolcaș din Beiuș, Școala gimnazială Nicolae Popoviciu din Beiuș, Școala Gimnazială Miron Pompiliu din Ștei, Clubul copiilor din Beiuș și, desigur, Școala Gimnazială nr. 1 din Căbești. Desfășurat în eleganta și cocheta Sală de muzică a Școlii gimnaziale din Căbești, cu o sonorizare ireproșabilă, dar și în fața a aproape 100 de spectatori (capacitatea maximă a sălii), părinți, suporteri, săteni și școlari, concertul a întrunit interpreți la diverse instrumente - pian, vioară, chitară, tobe, blokflote, fluier, dar și interpreți vocal, de la clasa I-a la clasa a IX-a.

Debutul l-au făcut grupul de recitatori căbeșteni, coordonați de prof. Aneta Tirla. În continuare, cursanții muzicieni s-au străduit să demonstreze tot ce au învățat până acum.

A fost o seară minunată. Vizionare plăcută!