luni, 11 martie 2024

NE-A PĂRĂSIT UN FIU AL ȚĂRII BEIUȘULUI - DR. NICOLAE DĂNUȚ DANCIU

 


Ne exprimăm profund regret pentru trecerea la cele veșnice a dr. Nicolae Dănuț Danciu, șeful Serviciului Medicină Legală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Cu o carieră de excepție, dr. Nicolae Dănuț Danciu a fost nu doar un medic dedicat, ci și un colegiu apreciat și respectat întreaga comunitate medicală sătmăreană. A fost mentorul multor generații de medici legiști, pentru care să reprezinte un model de profesionalism, corectitudinea și principalele valori ale activităților sale profesionale!

În aceste momente grele, dorim să ne exprimăm profunda recunoștință pentru contribuția semnificativă pe care dr. Nicolae Dănuț Danciu a adus-o servicii de sănătate sătmărene de-a lungul întregii sale cariere. Transmitem sincere condoleanțe familiilor îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!” - Consiliul Județean Satu-Mare

„Azi, suntem mai săraci cu un OM. Azi, plângem trecerea în neființă a celui care care a fost Dr. Nicolae Dănuț Danciu, medic șef Medicină Legală, profesionist de excepție, coleg onest și coechipier de nădejde, dar mai ales, un OM printre oameni. Sincere condoleanțe familiile îndurerate”- Spitalul Județean Satu-Mare



DANCIU Nicolae Dănuț **.   Sa născut la Buntești, în 9 iulie 1957. A încetat din viață în noaptea de 10/11 martie 2024.

După absolvirea Colegiului Național „Samuil Vulcan" din Beiuș, promoția 1976, a urmat cursurile Facultății de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, pe care le-a încheiat în 1984.

A primit repartiția la Botoșani, unde sa specializat în ceea ce numește „ fascinantul domeniu al medicinei legale ”.   Între 1984-1987 a fost medic stagiar în municipiul Botoșani, după care a lucrat 3 ani ca medic de dispensar în județul Botoșani. În perioada 1991-1994 a urmat specializarea la Institutul de Medicină Legală din Cluj Napoca, devenind medic specialist legist, apoi, din 1998, medic primar legist. Din 1994, desfășoară activitatea la Serviciul de Medicină Legală din Satu Mare, unde este cunoscut de colegi și de magistrați pentru profesionalismul și onestitatea sa, ajungând șeful aceste instituții.

Este căsătorit, soția este chimistă. Au o fiică, această urmându-l în profesie ca medic legist, absolvind studiile la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, respectiv rezidențiatul la Institutul de Medicină Legală din Cluj-Napoca, după rezidențiat fiind medic specialist legist, alături de tatal ei, la Serviciul de Medicină Legală din Satu Mare.

Referiri : Degău, Ioan, Comuna Buntești – Monografie , Editura Abaddaba, Oradea, 2004, p. 332-333, informația zilei.ro (Informația zilei Satu-Mare), portalsm.ro. (ID)