vineri, 1 martie 2024

LA MULȚI ANI, COSTICĂ VOINEA!

 În 4 martie, nea Costică Voinea împlinește 83 de ani. Din partea mea și a colegilor muzicanți 

MULTĂ SĂNĂTATE, BUCURIE ȘI TRADIȚIONALUL LA MULȚI ANI!


VOINEA, Constantin.
 Plut. Adj. Șef. Instrumentist fligorn, trompetă, acordeon. S-a născut în 4 martie 1941 în comuna Sălcioara, județul Ialomița, fiul lui Andrei și Dumitra, „țărani adevărați din Câmpia Bărăganului”. După absolvirea școlii elementare din comună a urmat școala profesională, profil lăcătuș mecanic (1955-1958).

Între 1959-1962 a urmat Școala Militară de Muzică București, selecționat de fratele marelui actor Alexandru Giugaru, care era profesor de flaut în această școală. După absolvirea școlii a fost repartizat la U. M. 01334 Beiuș, instrumentist trompetă. Și-a desfășurat activitatea în această unitate până în aprilie 1996, când a fost trecut în rezervă și pensionat. 

 În anul 1965, inegalabilul cântăreț de muzică ușoară Aurelian Andreescu, care își efectua stagiul militar la Beiuș, a colaborat cu Muzica Militară, în această perioadă fiind bun amic cu serg. Maj. Costică Voinea. În perioada cât a fost încadrat al Muzicii Militare din Beiuș, Costică Voinea a participat la activitățile specifice din cazarmă dar și la spectacolele cu formațiile artistice ale Casei Armatei, dar a avut și colaborări cu instituțiile din oraș, ca instrument la trompetă. După trecerea în rezervă și până în anul 2008, când Fanfara cercului Militar s-a desfiinţat, a participat la toate activitățile fanfarei. Din 2018 este unul din membrii de bază ai  Coralei „Beiusensis”, devenită ulterior Corul Asociației Avram Iancu Beiuș.

Mircea Olteanu, Costică Voinea și Nicu Fărcuț în spectacol la Casa Armatei din Beiuș

Costică Voinea și Aurelian Andreescu