luni, 3 ianuarie 2011

Anul Nou la Beiuş


Noaptea dintre ani a fost sărbătorită de beiuşeni, ca de obicei, în Parcul Central, unde nu prea mai aveai loc unde să stai. Afluind de pe toate străzile, cu câteva minute înainte de miezul nopţii se adunaseră peste 2000 de oameni. De la Muzeu până le CNSV, pe Aleea Moţilor, în spaţiul dintre Biserica Ortodoxă Sfântul Dumitru  - BCR şi Biserica Reformată era plin de lume. De altfel, pentru a preveni eventualele accidente, poliţia a blocat circulaţia în centru.
În sunet de clopote şi strigătele mulţimii care începuse numărătoarea inversă după ceasul din centru, 2010, „un an excelent” doar în buzunarele şi căpăţânile unora,  a şters-o rapid, fugărit de zgomotul infernal  al miilor de petarde şi artificii, lăsând locul lui 2011, care, nu se ştie cum va fi.
La 0 şi câteva secunde, primarul Adrian Domocoş s-a adresat beiuşenilor, dorindu-le un an mai bun, cu sănătete, bucurie şi împliniri, speach-ul său fiind drastic limitat de tunetul artificiilor.


FOCUL DE ARTIFICII DIN NOAPTEA DE ANUL NOU LA BEIUŞ

În zgomotul şi feeria create de acestea, beiuşenii s-au îmbrăţişat şi au ciocnit cu şampanie, asigurată din belşug de către primărie dar şi din proviziile personale ale participanţilor. Focul de artificii a durat aproape un sfert de oră după care oamenii s-au retras pe la casele lor ori în locurile unde-şi petreceau Revelionul.
Nu au fost altercaţii, nu au fost accidente în schimb, ca nici într-un alt an, au rămas rămas multe pahare pline cu şampanie. Să fie oare un semn de belşug? Om trăi şi om vedea. Până una-alta, de la Beiuş, Simion Suciu vă doreşte Un An Nou Fericit!