sâmbătă, 29 ianuarie 2011

SĂ NE CINSTIM EROII


Clubul Copiilor şi Elevilor Beiuş, Cercul de Numismatică - Muzeologie a organizat luni, 24 ianuarie a.c. în Sala Mare a Primăriei, o activitate culturală concepută ca un omagiu adus înaintaşilor care acum 152 de ani au înfăptuit Unirea Principatelor Române.
În prima parte a activităţii, membrii cercului condus de prof. Aurica Vintilă au organizat o interesantă Expoziţie Numismatică, fiind expuse serii numismatice, cataloage numismatice şi colecţii cu monede şi bancnote româneşti şi străine.
În partea a doua a activităţii s-a desfăşurat concursul de istorie „Hai să dăm mână cu mână”, la acesta participând un număr de 12 echipaje de la şcolile beiuşene dar şi de la şcolile din localităţile învecinate. Fiecare echipaj a fost alcătuit din 3 elevi însoţiţi de câte un cadru didactic. Concursul face parte din proiectul judeţean „Să ne cinstim eroii”.
După concurs a urmat un spectacol artistic la care au participat, conform parteneriatului încheiat între Clubul Copiilor şi Elevilor Beiuş şi Liceul de Artă Oradea, un grup de elevi pregătiţi de prof. Aurica Bonţu, Adriana Pop şi Ancuţa Pop. Ansamblul folcloric „Lilioara” condus de prof. Irina Mihoc şi elevii de la Cercul de Instrumente Muzicale pregătiţi de prof. Magdalena Dan au completat spectacolul.
Hora Unirii în care s-au prins elevii participanţi şi spectatorii a încheiat manifestarea.
Clasament final:
Locul I – Clasa a IV-a D, Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Popoviciu”, clasa a V-a B, Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaş”, ambele din Beiuş
Locul II – Şcoala Generală Uileacul de Beiuş
Locul III – Clasa a V-a B, Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Popoviciu”
De asemenea, ca urmare a bunei pregătiri, toţi concurenţii primit diplome şi premii de participare.
Simion Suciu