duminică, 30 ianuarie 2011

Ministrul Cseke Attila din nou la Beiuş

             Sâmbăta, 29 ianuarie, cu prilejul inagurarii sectiilor nou-reabilitate ale Spitalului Municipal Ep. N. Popoviciu, ministrul sanatatii Cseke Attila , la invitatia primarului Adrian Domocos, s-a aflat la Beius.
            La primirea oficiala a demnitarului au participat: prefectul judetului Bihor, Gavrila Ghilea, senatorul Cornel Popa, directorul DSP Bihor, Marius Pârcioaga, managerul Spitalului Municipal Dr. Aurica Boitor si conducerea  UDMR Beius, Szarvadi Gyula–presedinte si Horvath Arpad , secretar.
            Discutiile de la sediul primariei, s-au axat pe investitiile realizate pana in prezent, in valoare de 14 miliare lei vechi, cu fonduri alocate de la Ministerul Sanatatii. Cu aceste sume, sectiile de chirurgie si ortopedie au fost complet reabilitate si modernizate, ajungand in momentul de fata la standardele asistentei sanitare de calitate. Insa, sunt necesare in continuare investitii serioase, care trebuie sa vizeze continuarea modernizarilor, finalizarea sectiei de terapie intensiva, reabilitarea celorlalte sectii ale spitalului. Problema cea mai acuta o reprezinta reducerea si optimizarea cheltuielilor de administrare, cea ce ar presupune  comasarea sectiilor de la Stationarul II-Obstetrica- ginecologie, pediatrie, in proximitatea Stationarului I prin extinderea cladirilor actuale.Dupa cum a afirmat primarul Adrian Domocos, acestea sunt cu atat mai necesare, deoarece spitalul din Beius are rang de spital municipal, dar in fapt functioneaza si asigura asaistenta la nivel de spital teritorial in arealul de 80 - 90.000 de locuitori ai zonei beiusene.
            Oficialitatile s-au deplasat la Spitalul Municipal, pentru a marca momentul festiv al inagurarii. In prezenta cadrelor medicale, ministru sanatatii si primarul municipiului au taiat panglica inagurala, dupa care au vizitat sectiile proaspat reabilitate si au purtat discutii cu medicii de sectie si bolnavii internati, declarati multumiti de noile conditii.
            La finalul vizitei, a doua dupa cea din noiembrie 2010, ministru sanatatii, Cseke Attila, s-a declarat multumit de realizarile de la Beius si si-a reconfirmat tot  sprijinul pentru Bihor si Beius, ca o datorie a sa  ca ministru. A promis ca va face demersurile  necesare  pentru  ca si in acest an sa continue investitiile atat de necesare sanatatii oamenilor din zona.
Simion Suciu